Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Informații despre FRICI

© Naturalis Yoga

Oamenii experimentează pe parcursul vieții diverse frici și se obișnuiesc cu ele, dar experimentarea lor conduce la asimilarea fricilor în ființă și imposibilitatea de a le detecta sau elimina.

Experimentarea fricilor slăbește mult corpul și psihicul, slăbește voința făcându-ne neputincioși, slăbește stăpânirea de sine făcându-ne nestăpâniți, slăbește răbdarea făcându-ne nerăbdători, slăbește disciplina și astfel capacitatea de a ne aduna puterile, slăbește neînduplecarea făcându-ne indulgenți față de propriile slăbiciuni, etc.

Fricile sunt principalele generatoare de tensiune interioară, ne determină o viziune exacerbat-dramatică asupra realității și un comportament agresiv pe măsura viziunii.

Trăind zi de zi sub dominația fricilor, ne alegem cu două consecințe:

1) Ne uzăm frânele prin care menținem manifestarea fricii în limite suportabile. Uzându-ne frânele care ne mențin pe parcursul vieții manifestarea fricii în limite suportabile, vom ajunge să trăim frici mai intense, mai insuportabile firii, dar și sănătății care va fi vizibil șubrezită. Slabirea frânelor fricii determină o acumulare intensă de frici, aducând în corp anxietate și panică.

2) Ne consumăm trăind sub presiunea intensă a fricilor fiecare moment din viață, astfel încât ne vom simți suprasaturați de viața dusă în acel mod. Trăind intens fiecare moment din viață, vom ajunge să simțim că ne-am trăit anumite sectoare din viață suprasaturat și nu vom mai suporta acele sectoare de viață, dar nu vom ști cu ce să le schimbăm sau nu vom avea curajul să o facem. Atunci este momentul în care este necesară reformularea vieții și a comportamentului. Altfel, rămânând în suprasaturare nu ne așteaptă nimic bun, dimpotrivă, intrăm pe un drum înfundat, blazat, deprimant, aducător de nenorociri.

Învățarea și asimilarea fricilor în subconștient este simplă. Dacă cineva trăiește o frică intensă în prezența noastră, din mila resimțită pentru acea persoană ne deschidem, devenim receptivi, astfel încât corpul nostru o simte și o înmagazinează, apoi mai târziu într-o anumită situație o descarcă.

Avem însă și situația fricilor create conștient din convingerea că este bine ”să fim cu frica în sân”, ca și cum acea frică ne-ar proteja de ceva rău. În crearea fricilor conștient, le alegem cu grijă pe cele de care considerăm că avem nevoie. De exemplu: frica de a nu ne face de râs în societate, frica că nu avem destui bani, frica de a nu arăta bine, frica că nu suntem deștepți, frica de a nu fi păcăliți, frica de autorități, etc. Cum putem să credem că aceste frici ne pot apăra de ceva rău? Adică dacă ne este frică să nu ne facem de râs în societate, atunci frica ne va apăra de părerea societății? Sau, dacă ne este frică că nu avem destui bani, atunci frica ne va ajuta să avem mai mulți bani? etc.

Avem frici învățate de la părinți, avem frici create și întreținute de mass-media, frici învățate de la mediul în care trăim așa cum l-au structurat generații după generații, cu noi tipuri de frici. Suntem obișnuiți cu frici, am crescut în ambient cu frici, suntem consumatori de frici, de cât mai multe și mai complexe, deși declarăm că nu le dorim.

Fricile nu aparțin esenței noastre lăuntrice, spiritului. Fricile posedă o energie Dark Side, întunecată, improprie corpului, care alterează instantaneu bunăstarea fizică și psihică.

Fricile ne determină să devenim vulnerabili și sclavi. Prin intermediul fricilor suntem cu ușurință manipulați, conduși, controlați…

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb