Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Caledarul fazelor lunii – explicații

Legendă:

LP – lună plină

LD – lună în faza de descreștere

LN – lună nouă

LC – lună în faza de creștere

Circuitul complet al Lunii în jurul Pământului este aproximativ de 29 zile și jumătate. În cursul circuitului complet, de la o Lună plină până la următoarea Lună plină, satelitul Pământului descrie o curbă largă care este compusă din două mari perioade: Lună în descreștere și Lună în creștere, și încă două momente cu influențe specifice, Luna plină și Luna nouă, caracterizate de energii speciale, a căror cunoaștere este extrem de utilă.

Ziua cu Lună plină – Corpul absoarbe intens substanțe atât bune cât și dăunătoare. Trebuie evitate vaccinările și substanțele chimicale cu trei zile înainte de luna plină, în ziua cu lună plină și următoarele două zile. În ziua cu lună plină, corpul acumulează apa repede în țesuturi și mușchii devin slabiți. Vindecarea rănilor este greoaie, iar sângerările mai intense.

Perioada cu Lună în descreștere – Este o perioadă în care asupra corpului și minții acționează o forță care sprijină anumite intenții preventive și curative. Este o perioadă de detoxifiere, spălare, eliminare și curățire, de uscare, consolidare, care îndeamnă la acțiune și la folosirea energiei. Intensitatea este cu atât mai mare, cu cât Luna nouă este mai aproape.

În această perioadă sunt indicate a se face cure de dezintoxicare, de exemplu: argilă, aloe vera, Shank Prakshalana, regim vegetarian de crudități, consum mai mare de lichide pentru a favoriza eliminarea toxinelor, consum de ceaiuri din plante medicinale vrac; reținerea de la consumul de zahăr (trebuie înlocuit cu zahăr brun sau cel mai bine cu mierea de albine), cafea, alcool, carne și alte substanțe toxice pentru organism.

Ziua cu Lună nouă – Capacitatea de detoxifiere a corpului și minții sunt maxime. Cei care țin post negru (numai cu apă) în această zi, reduc foarte mult riscul contractării diferitelor boli. De asemenea este cea mai potrivită zi pentru a începe acțiuni noi, de renunțare la obiceiuri dăunătoare minții și corpului (de exemplu renunțare la: fumat, consumul de cafea și alcool), deoarece este o forță de susținere a începutului.

Perioada cu Lună în creștere – Este o perioadă a creșterii, favorabilă regenerării și fortificării, a absorbției și aprovizionării. Planifică, absoarbe, dezvoltă, atrage, stochează energie, dă putere, fortifică, duce spre odihnă regeneratoare. Intensitatea este cu atât mai mare cu cât Luna plină este mai aproape. Capacitatea de regenerare este cu atât mai mare cu cât corpul permite, adică dacă în prealabil a fost detoxifiat. Mineralele și vitaminele sunt absorbite cu ușurință. Preparatele pe bază de magneziu, calciu și fier sunt mult mai eficiente.

În această perioadă tot ceea ce faceți bun pentru organism este mult mai ușor asimilat.

De exemplu, vă puteți alimenta în fiecare dimineață cu un amestec savurat la prima oră, pe stomacul gol, realizat din următoarele ingrediente:
-puneți într-o cană adâncă trei sferturi de kefir proaspăt
-4 lingurițe de polen (lăsați shake-ul 5 minute după preparare și se va topi polenul)
-2 lingurițe de miere de albine (dacă doriți mai dulce puteți adăuga mai mult)
-2 lingurițe pulbere din orz verde
Opțional puteți adăuga:
-fructe de sezon: afine, cătină, căpșuni, pepene galben etc.
-musli etc.

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb