Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Vocalele mantrice

Mantra este o silabă, cuvânt sau vers, ce are proprietatea de a exercita o influență puternică asupra subconștientului și a conștiinței în același timp, în vederea armonizării și întăririi spiritului !

Fiecare silabă a mantrei a fost concepută să transimtă o anumită vibrație. Mantra este energia concentrată într-o vibrație a unui sunet, purtător a unei puteri anume, un cod, in care sunt încifrate cunoștințe supreme.

În scrierile străvechi, se menționează că fiecare literă a alfabetului sanscrit, avea o anumită proiecție localizată și o proveniență cosmică. Combinate într-un mod deosebit, literele formau sunete, ce conțineau un mesaj.

Atunci când recităm mantre speciale ne angrenăm corpul, atenția şi spiritul în scopul de a călăuzi conştiinţa noastră spre dezvoltarea potenţialului Buddha care există în noi. Mantrele se incantează, rostesc, repetitiv. Practicate regulat şi cu motivaţie sinceră, mantrele sunt puternici catalizatori pentru transformarea interioară.

Recitarea mantrelor nu este doar simpla repetare vocală a unor silabe. Cei care meditează ştiu din experienţă că incantarea mantrelor transcende sunetele şi cuvintele exterioare. Este ca şi cum am asculta un sunet subtil, interior, care a fost înlăuntrul nostru din timpuri fără de început.

Atunci când primiţi o mantră transmisă de un profesor, integrarea înţelepciunii acelei mantre în conştiinţa dumneavoastră este foarte mult uşurată. Puterea înţelepciunii mantrelor vă permite să comunicaţi mult mai uşor cu propria şi adevărata înţelepciune interioară, exact ca şi cum aţi rămâne detaşat de distragerile exterioare. Aceste distrageri poticnesc concentrarea, creând în felul acesta obstacole. Când recitaţi mantre, această agitaţie a minţii se potoleşte, lăsând mintea mai liniştită.

Meditația cu mantre sau silabe sacre este cea mai simplă meditație. În același timp, este și una dintre cele mai profunde meditații. Se rostesc mantrele cu voce tare, pe expirație, cât mai prelung. Se recomandă atât pentru începători cât și pentru avansați.

Meditația cu mantre sau silabe sacre a fost folosită din toate timpurile pentru liniștirea minții și patrunderea în meditație profundă. Șamanii folosesc invocații, tibetanii și hindușii folosesc silabe specifice pentru deschiderea centrilor energetici iar creștinii folosesc rugăciunea inimii ca mantră supremă.

Marii maeștrii ai meditației recomanda unirea mantrei, respirației si concentrării mentale într-un tot unitar. Atunci efectul este maxim.

Dalai Lama a explicat că mantra înseamnă, protecția minții. Atunci când rostim mantra, mintea devine fixată pe sunetul respectiv. Prin puterea sunetului respectiv se creează și o protecție spirituală, o aura de energie binefăcătoare.

Vocala cu care vrem să lucrăm trebuie vizualizată și pronunțată cât mai clar. Vom emite sonor vocala mantrică cât mai prelung, vibrant, clar, intens și cu timbru melodios, pe durata unui expir prelung. Este necesară o emisie prelungită care să activeze o vibrație de rezonanță pe frecvența specifică vocalei.

Vocala „I” –acționează la nivelul inimii, bronhiilor, laringelui, gâtului, nasului, capului și asupra creierului vindecând migrene rebele și anumite tulburări cardiace; are acțiune inefăcătoare asupra inimii și creierului; antrenează energiile în sus; vitalizează, regenerează și degajează gâtul și bronhiile prin eliminarea mucozităților, ameliorează și vindecă tulburări cardiace, face să dispară migrenele; este recomandată temperamentelor ușor iritabile, colerice, cu schimbări bruște de dispoziție, ajutându-le sa devină calme; generează bucurie exuberantă și veselie.

Vocala ”Δ – acționează simultan asupra zonei pieptului și asupra zonei plexului solar; vindecă gradat afecțiuni ca: migrena, astmul bronșic, infarctul miocardic, gastritele, ulcerul, tuberculoza pulmonară; armonizează zona pieptului cu zona abdominală, eliminând stresurile; aduce armonie profundă, eliminând stresul, stare de bine general.

Vocala ”E” – acționează asupra gâtului, glandei tiroide și corzilor vocale; tonifică mucoasele din această zonă, reglează funcționarea glandei tiroide și elimină gușa; este recomandată cântăreților și oratorilor, tuturor celor cu greutăți în exprimare fluidă, celor care au senzația de ”nod în gât„ datorită blocării emoțiilor; generează stare de candoare, simplitate; reglează centrul Vishuddha Chakra.

Vocala ”A” – acționează asupra părții superioare a toracelui (vârful plămânilor), asupra esofagului, asupra celor trei coaste superioare, asupra creierului, părții superioare a plămânilor (acolo unde debutează tuberculoza),  elimină bolile digestive; vindecă afecțiuni de la nivelul esofagului, îmbunătățește activitatea cerebrală, energizează creierul, mărește randamentul cerebral, accelerează procesele de a traumelor de natură afectivă; este recomandată celor care lucrează mult timp aplecați în față, sau în medii slab aerisite; induce o stare de armonie prin afecțiune înțelegătare, acceptare, cumpătare, bunădispoziție, râs și umor; reglează centrul Anahata Chakra.

Vocala ”Ă” – acționează asupra plexului solar în întregime și asupra regiunii abdominale; ameliorează și elimină gradat afecțiunile digestive; întărește încrederea în puterea personală, generează bunădispoziție, râs sănătos, voie bună; generează bunăvoință, bunătate, altruism.

Vocala ”O” – acționează asupra zonei mijlocii a toracelui, asupra timusului și diafragmei; amplifică vitalitatea, deblochează diafragma, energizează și echilibrează toracele și timusul; determină apariția unei stări euforice, aduce stare de veselie, bucurie.

Vocala ”U” – acționează asupra stomacului, ficatului, pântecului și glandelor genitale; vindecă afecțiuni ale stomacului eliminând majoritatea tulburărilor ce apar în acea zonă; regenerează și vindecă afecțiuni ale ficatului, rinichilor și organelor genitale; vindecă cazurile rebele de constipație, deblochează tensiunile sexuale, normalizează fucționarea hormonală; este folosită în tratamentul SIDA.

 

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb