Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Cornelia

 

Draga Violeta,
iti scriu intr-o zi importanta, despre importanta alegerii mele de a veni la cursurile de yoga; eram intr-un moment de cumpana, de oboseala, de deruta, de cautari si dintre toate posibilitatile oportunitatile am ales aceasta! Am strabatut impreuna un drum de sase luni in care am avut ezitari si momente in care imi venea sa ma intorc din drum din diverse pretexte, dar am continuat si odata ajunsa, ai reusit mereu sa ma ” prinzi” cu vocea ta linistita, cu increderea si siguranta pe care stii sa le transmiti. Am simtit energia pozitiva din sala, solodaritatea tacita de grup de acolo. Se intampla lucruri minunate cu noi, acolo, departe pe cat posibil de lumea si rutina zilnica, ma trezesc ca sunt “normala” in ciudateniile mele si de fapt imi doresc sa imi ascult glasul fiintei mele care ma duce spre natural si bun!

 

Nu as fi crezut daca mi-ar fi spus altcineva, dar marturisesc azi, de Craciun, ca am simtit efecte miraculoase inca dupa primele doua sedinte. Nu mai aveam durerile de la spondiloza cervicala, dureri care ma chinuie de ani de zile, nici nu mai stiu cati…zeci…Nu as fi crezut ca pot executa exercitiile fara dureri de coloana: am scolioza dorsala dubla si dupa cum ai sesizat si tu, cred, cand ai masat spatele, vertebrele mele, multe, sunt serios deplasate. Ei bine, exercitiile mi-au flexibilizat coloana si constat ca ma trezesc dimineata mult mai bine  si fara durerile matinale permanente. In plus, aveam dureri de picioare, labele picioarelor si degete, ca umblam ca un robot, taraindu-mi picioarele pana la filtrul de cafea dimineata iar acum, constat ca, dupa mai bine de doi ani reusesc iarasi sa merg pe varfuri ca o balerina! Sunt chestiuni majore pentru mine! Chiar miracole!

 

Alte beneficii: aveam probleme cu inima, am fost chiar internata vara asta pentru investigatii; dureri si aritmii. Tu stii ca eram crispata si respiram greu, aveam o permanneta apasare in piept; ei bine, nu am mai avut vreo criza lunile astea! Respir mult mai bine, parca s-a golit toracele de ceva strain, nu mai am apasaresa aceea, s-au destins coastele si plamanii ca sa ma exprim cat mai clar. Diafragma mea era rigida si ma strangea ca o curea, ma balonam, ma durea stomacul, aveam un disconfort digestiv care acum nu mai exista. Muschii abdomenului sunt relaxati. Pe nesimtite am inceput sa urc normal scarile celor patru etaje, pentru care altadata ma opream gafaind si cu inima batand in gat, la etajul doi!

 

Migrenele pe care le aveam din cauza lipsei de oxigenare a creierului au disparut si ele. Ce ma bucura tare mult este de asemenea ca pot umbla dreapta, cu capul sus si privirea inainte. Mereu am umblat cocosata si cu capul plecat, vertebrele mele inghesuite nefiresc nu ma lasau decat putin sa ma indrept. Nu crdeam ca va fi posibil sa mai am tinuta verticala, normla fara corsetul ortopedic!

 

Cat priveste beneficiile psihoafective, este mult de povestit. O sa spun doar ca ma simt mult mai echilibrata, mult mai libera si eliberata, mai puternica si mai curajoasa, mai increzatoare si mai rabdatoare! Pana a veni la sala credeam ca sunt o femeie foarte rabdatoare, dar de fapt am aflat ca eram mai degraba masochista sau ca suportam oarece conditionat de rezultat, adica tot cu nerabdare. Am descoperit multe defecte, dar si multe calitati. Am invatat cum e cu rabdarea, ce inseamna de fapt disciplina-nu e ceeea ce credeam ca este- cum e cu vointa si ce inseamna momentul potrivit , strategia si mai ales cum pot acumula putere personala!
 

Dar iaca, scriu o nuvela!
Ma opresc aici sunt recunoscatore pentru toate acestea si iti multumesc si iti doresc SARBATORI FRUMOASE SI LUMINOASE CA TINE,  succese si oameni faini pe drumul tau!

 

cu mare drag,
CORNELIA

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb