Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Curăţarea limfei

Se apropie primăvara, şi iarna uită să-şi trimită în lume gerul şi ninsorile.

Fericiţi de ume­zea­lă şi de temperaturile căldicele, bo­lile, viruşi şi microbii au un mediu ideal pentru dezvoltare în acest început de an. Din fericire, natura ne-a înzestrat cu o armată întreagă de apărători, şi nu depinde decât de noi să le creăm condiţii optime, pen­tru a ne ocroti. La loc de frunte în lupta cu boala se află sistemul de pro­tecţie limfatic – ganglionar. Ca să-şi împlinească me­nirea, tre­buie să-l îngrijim cu atenţie şi să-i ascultăm semnele. Noaptea, de pildă, când apariţia transpiraţiei abundente ne atrage atenţia că boala se apropie de noi.
Se recomandă să facă, anual, curăţarea limfei, toţi oamenii cărora le pasă de sănătate, dar mai ales per­soa­nele suferinde de afecţiuni cronice ale sistemului res­pirator, sinuzite, otită, boli cronice ale aparatului uri­nar, artrite, artroze şi probleme ale coloanei verte­brale, pe scurt, cei cu sănătatea şubredă.

Tratamente

Curăţarea limfei cu sucuri şi clisme

1. Dimineaţa, după trezire, se stoarce suc de citrice din 3-4 grapefruituri, 2-3 lămâi şi atâtea portocale cât să iasă un litru de suc. Se amestecă cu un litru de apă fiartă şi răcită. Nu folosiţi apă carbogazoasă. Sucul se bea câte 150 ml la fiecare 30 minute sau, dacă omul lucrează, atunci câte un pahar la fiecare oră. Seara se face o clismă pentru eliminarea toxinelor prin intes­tine.
Important: În timpul curelor de curăţare, se scot din alimentaţie produsele ce conţin amidon (pâine albă, cartofi, porumb, macaroane), carne roşie, lapte gras, cârnaţi, salamuri.
2. O altă metodă de curăţare a limfei o reprezintă clismele. Se fac clisme cu ceai de coada-calului, dimi­neaţa şi seara. Nu se mănâncă nimic, dar în fiecare zi se bea un amestec din 2 l apă plată, un litru suc de grep­fruit, 250 ml suc de lămâie şi 750 ml suc de por­tocale, în total 4 litri de lichid. Cura ţine trei zile. Cer­cetările clinice şi de laborator au constatat că, pe par­cursul celor trei zile de tratament, se elimină din orga­nism 12 litri de lichid cu conţinut ridicat de toxine.
3. Dimineaţa se stoarce şi se amestecă 900 ml suc de grepfruit, 200 ml suc de portocale, 200 ml suc de lămâie, 2 litri apă de­congelată. Separat, 100 ml apă decon­ge­lată se amestecă cu o lingură de sare şi se bea pe stomacul gol. Imediat se face o baie sau un duş fierbinte. După baie, din 30 în 30 min., se beau câte 100 ml din sucurile amestecate cu apă. Pro­cedura se repetă 3 zile la rând. Apa de­con­gelată se obţine ast­fel: se pun la con­ge­lator 2 l de apă la îngheţat, apoi se dez­gheaţă şi se consumă.

Curăţarea limfei cu plante

Tinctură de păpădie
Se iau 4-5 rădăcini şi 4-5 frunze de păpădie, se toacă mărunt şi se macerează în 0,5 l ţuică, timp de 7 zile, la răcoare şi întuneric. Periodic se agită. Se stre­coară şi se păstrează în frigider. Se iau câte 25 de pică­turi, cu 30 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. O cură durează 2-4 luni. De regulă, se prepară un litru de tinctură. Curele se fac câte o lună, cu pauză de 7 zile între ele.
Tinctură de floarea-soarelui
Se amestecă o frunză tocată cu petalele de la o pălărie şi o mână de seminţe curăţate, râşnite şi se macerează în 500 ml ţuică. Se administrează ca în reţeta precedentă, timp de 3-4 luni.

Nuci verzi
Dimineaţa şi seara, înainte de masă, se iau câte 30 de picături de tinctură de nuci verzi, de 2 ori pe zi, în câte un pahar cu apă sau unul din ceaiurile descrise mai jos. Tinctura se prepară în sezonul formării fructelor.

Ceaiuri
1. Se amestecă un păhăruţ de seminţe de mărar, 2 linguri de rădăcină de valeriană, uscată şi mărunţită. Se pun toate într-un vas închis erme­tic şi peste ele se toarnă până la 2 litri de apă clo­cotită. Se păstrează la căldură, timp de 24 de ore, apoi se strecoară. Se adaugă 2 pahare de miere de albine naturală, polifloră. Se ia câte o lingură, din 30 în 30 de minute, pe parcursul zilei, până la terminarea lichidului.
2. Se amestecă sunătoare, muşeţel, siminoc şi muguri de mesteacăn, în părţi egale. O lingură de amestec se infuzează timp de 20 de minute în 500 ml de apă clocotită. Se beau dimineaţa, pe sto­macul gol, 250 ml de ceai îndulcit cu miere, iar 250 ml seara, la culcare. Procedeul se repetă 21 de zile.

Sirop de ceapă
Într-un litru de vin alb natural se pun la macerat 4-5 cepe roşii (500 g) tocate mărunt. Separat, se fierb la foc mic, într-un alt litru de vin alb, 250 g rădăcină de pătrunjel şi 2 legături de frunze de pătrunjel, până ce lichidul scade la 500 ml. Se strecoară ambele prepa­rate şi se amestecă. Se adaugă 150-200 g de miere de albine. Se astupă recipientul şi se lasă la macerat 7 zile, agitându-se de câteva ori pe zi. După o săptă­mâ­nă, se strecoară din nou. Se păstrează la rece. Se con­sumă câte o lingură, de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale.

Sirop de conifere
Se taie 1 kg de vârfuri de crengi de la conifere, se scot din pământ 500 g rădăcină de zmeur. Se spală bine, se usucă, se toacă mărunt. Se pun în borcan, în straturi alternative cu 500 g miere. Deasupra se toarnă apă fierbinte şi se lasă 24 ore la macerat. După aceea, se ţine vasul pe baie de aburi 8 ore, la foc slab, şi încă 48 de ore se lasă la macerat. Siropul se ia zilnic, timp de 2 săptămâni, de câte 4-5 ori pe zi, astfel: copiii iau câte o linguriţă, iar adulţii câte o lingură.

Inflamarea ganglionilor

Comprese cu măsline
Dacă se umflă ganglionii limfatici, folosiţi cea mai sim­plă metodă: faceţi o com­presă din câteva măsline puse în “plic”, între două straturi de cârpă, care se bat cu cio­canul, până apare sucul. “Pli­cul” se pune pe ganglioni şi se leagă. Intern, se bea tinc­tură de echinacea. Alternativ, pe ganglioni se aplică o ţesătură încălzită în apă fier­binte şi unsă cu săpun de casă. Deasupra se pune o pernuţă pentru a păstra căldura.

Un zâmbet larg
Un alt truc pentru curăţarea în condiţii optime a ganglionilor limfatici, în special pentru formaţiunile de sub maxilar, este zâmbetul larg. Stresul din timpul zilei provoacă încordarea necontrolată a muşchilor, corpul este strâns ca un arc, fapt care se îngreunează circulaţia energetică, sanguină şi limfatică, iar rezul­tatul procedurilor terapeutice apare mult mai târziu decât dorim noi. Expulzarea limfei murdare este în­greunată, toxinele stagnează şi pot să ajungă în creier, provocând diverse dereglări. Atunci când zâmbim, muşchii din zona mandibulei se relaxează, dispare blocajul, creierul se curăţă permanent şi începe să func­ţioneze normal.

Grâu cald
Pentru relaxarea muşchilor de la baza gâtului, ca să stimulăm drenajul limfatic, se încălzeşte în cuptor 1 kg de grâu şi se pune într-o faţă de pernuţă lungă sau o mânecă a unei cămăşi vechi. Acest sul se aplică pe umeri şi pe gât, acoperit cu un prosop flauşat împă­turit, pentru păstrarea căldurii.

Sărituri
Pentru activarea ganglionilor din partea de jos a corpului, săriţi uşurel de-a lungul holului sau cu coar­da, dacă vă permite condiţia fizică.

Toxine în limfă

Curăţarea limfei

Remediul nr. 1. Coaja verde a nucilor se culege atunci când începe să se desfacă, se toacă mărunt şi se umple cu ea 2/3 dintr-un borcănel sau o sticlă cu gâtul larg. Se toarnă ţuică atâta cât să acopere cojile cu două degete. După trei zile de macerat la întuneric, se bea în prima zi o picătură de lichid dizolvată în 100 ml de apă, în următoarea zi – 2 picături, în următoarele 3 zile se mai adaugă zilnic câte o picătură. Din ziua a 6-a, se bea aceeaşi doză, şi anume: 2 linguriţe de ma­ce­rat amestecat cu 2-3 linguri de apă. Lichidul se ţine în gură mai mult timp (până la 15 minute), apoi se înghite. Nu se bea nimic după înghiţire!
Remediul nr. 2. Se macerează 4 linguri pline de pelin în 500 ml de alcool de 70 de grade, timp de 10 zile. În primele 2 zile se bea câte o linguriţă cu puţină apă, înainte de culcare, următoarele două zile se beau câte 2 linguriţe de tinctură. Zilele următoare doza se măreşte după aceeaşi schemă, până la 7 linguriţe. În continuare se beau câte 7 linguriţe, o dată pe săptă­mână, timp de un an.
Remediul nr. 3. Se râşnesc seminţe de cuişoare (condiment). Pulberea se bea cu puţină apă, înainte de masa de prânz. O doză este de 500 mg (echivalent cu un vârf de cuţit de pulbere). În prima zi se admi­nistrează câte o doză de 3 ori pe zi, a 2-a zi câte două doze de 3 ori pe zi, din ziua a 3-a până ziua a 10-a se beau câte 3 doze de 3 ori pe zi. În continuare, se beau 3 doze de 3 ori pe zi, o dată pe săptămână, timp de un an.

Important!
Multe produse cosmetice conţin toxine care pă­trund prin piele în limfă. Atunci limfa le scoate prin nas, sub formă de guturai, care n-are legatură cu ră­ceala, ci este un semn că limfa este supraintoxicată. Şi cancerul la sân apare, uneori, la femeile care folo­sesc antiperspirante sub formă de stick. Produsele sintetice periculoase se pot înlocui cu bicarbonat de so­diu dizolvat în puţină apă caldă sau cu oţet de Kom­bucha.

 

Sursa: http://www.formula-as.ro/2014/1102/medicina-populara-77/curatarea-limfei-17286

 

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb