Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Rețetă IAURT de casă

Ingrediente:

Atenție ! Este foarte important când cumpărăm laptele de vacă să întrebam dacă a fost fiert laptele. Unul dintre motivele pentru care iaurtul din magazin nu este bun, este din cauză că iaurturile de magazin sunt pasteurizate, iar prin pasteurizare sunt distruse bacteriile bune, cum este acidophilus care asigură imunitatea organismului, și nu numai…

Mod de preparare:

  1. Se aleg trei borcane
   mari, curate, de 800 gr.
  2. Se toarnă din cutia de iaurt cumpărat, ”un deget” de iaurt în fiecare borcan.
  3. Peste iaurt se toarnă lapte cât să umple fiecare borcan.
  4. Punem deasupra fiecărui borcan un prosop de bucătărie de hârtie, și legăm peste el cu un elastic de borcane. Este foarte important să nu închidem ermetic borcanele, deoarece în contact cu aerul se produce fenomenul de fermentare care va transforma laptele în iaurt.
  5. Așezăm borcanele pe pervazul ferestrei, iar dacă este iarnă pe calorifer (căldura grăbește procesul de fermentație).
  6. În mod normal, în două z
  7. ile iaurtul este gata. Dacă ținem borcanele pe calorifer, poate fi gata într-o zi.
  8. După ce este gata îi punem capac și îl băgăm la frigider. Dacă rămâne prea mult timp afară se acrește tot mai tare.
  9. După ce consumăm iaurtul din borcan, trebuie să păstrăm iaurt pentru următoarea tranșă. Acum vom avea pentru fermentare iaurt de casă, din propria producție.

Despre Acidophilus
Cunoscut si sub denumirea uzuală de Acidophilus, este mult mai eficient decât Lactobacillus bulgaricus pentru câ rezistâ mai mult de 10 zile în intestine. Acidophilus este o bacterie ce se regăsește în iaurt și in tubul digestiv al persoanelor care consumă cantități mari de iaurt și are rolul de a crea un mediu de viață nefavorabil pentru agenții patogeni precum: funci, clostridii, colibacili, micrococi. Lactobacillus bulgaricus este o bacterie care a fost descoperita aproximativ cu 70 ani in urma, dupa ce un mare savant distins cu premiul Nobel, a descoperit ca in zonele din sudul Europei oamenii au viață mult mai sănătoasă și mai longevivă, și asta datorită consumului zilnic de lapte acru, având astfel în permanență în tubul digestiv această bacterie. Concluziile aceluiași savant au fost că mai toate bacteriile utile dispar din intestin după aproximativ 5 zile, dacă nu consumam zilnic produse lacatate, mai putin bacteria Lactobacillus acidophilus, care rezista mai mult timp in intestine.

Acidophilus contribuie la sintetizarea vitaminelor B, la asimilarea lactoalbuminelor, aminoacizilor, grăsimilor și lactozei, precum și la sintetizarea în tubul digestiv a unui antibiotic slab, dar care elimină necesitatea tratamentului cu antibiotice, și anume colicina.

Acidophilus are rolul de a proteja flora bacteriană existentă în tubul digestiv, floră ce poate fi distrusă în timpul tratamentelor cu antibiotice administrate pe cale orală. Astfel pot să apară tulburarile digetive, diareea, motiv pentru care flora intestinală trebuie restabilită prin consumul de Acidophilus. Flora intestinală este distrusa de anumiți factori nocivi cum ar fi: fumatul, consumul frecvent de băuturi alcoolice concentrate și medicamente, condimenterea excesivă a alimentelor.

Tratamentele pe bază de antibiotice favorizează apariția unor anumite specii de Candida, cum ar fi Candida albicans, care genereaza dereglari ale digestiei, diaree, constipație. Aceste ciuperci provoacă ciuperci la nivelul plămânilor, cavității bucale, degetelor mâinilor și picioarelor, sub unghii și in vagin. Aceste dermatomicoze se întâlnesc la persoanele care locuiesc în orașe mari și la 60-80% din elevii de școala medie. Aceste afecțiuni se tratează cu o doză mai mare de Acidophilus timp de câteva săptămâni însoțită de un tratament corespunzător.

Organismul nostru prezintă o flora intestinală protectoare care însă în zilele noastre este într-o continuă modificare din cauza faptului că stilul nostru de viață este tot mai agitat și mai indepărtat de alimentele naturiste, nemaiputând astfel să își îndeplinească funcția de apărare.

Lactobacillus acidophilus face parte din ecosistemul aparatului digestiv, iar consumul regulat al acestei bacterii asigură menținerea homeostaziei organismului.

Acidophilus reduce nivelul colesterolului, ajută la tratarea acneei și a altor boli dermatologice. Până în prezent nu se cunoaște niciun tip de Acidophilus dăunător omului.

 

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb