Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Miere, usturoi şi lămâie – o reţetă simplă pentru întărirea sistemului imunitar

Un criticism deseori adus reţetelor care includ ceapă, usturoi si alte plante din familia Allium este că procesul încălzirii distruge o mare parte din alicina care generează efectele sale protectoare, scrie suntsănătos.ro.

Deşi e parţial corect, ştiind cum să optimizezi usturoiul înainte să-l mănânci crud sau gătit va maximiza enzimele usturoiului şi le va da cea mai mare şansa să supravieţuiasca preparării mâncării. Exista o reţetă simplă pe care o puteţi folosi regulat în perioadele reci  pentru întărirea sistemului imunitar.

Universitatea Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele în lupta împotriva bacteriilor patogene responsabile în mod comun de bolile alimentare.  Potenţialul sau antiviral este probabil şi mai eficient.

Alicina, unul din cei mai valoroşi compuşi sulfuroş îşi păstrează forma pentru 2-16 ore la temperatura camerei sub forma purificată (extract). Când este în interiorul usturoiului pisat, alicina este valabila 2 zile şi jumătate. Dacă lăsaţi puţin usturoiul tăiat înainte să-i schimbaţi temperatura (prin gătire) sau ph-ul  (prin adăugarea unor alimente acide cum e lămâia), asta va permite ca enzimei alinaza din usturoi să lucreze in favoarea sănătăţii dumneavoastră.

De exemplu dacă nu este mărunţit sau pisat, cercetările arată că doar 60 de secunde de expunere la microunde va face ca usturoiul să-şi piarţial proprietăţile anti-cancerigene.  

Înainte să-l gătiţi sau lăsaţi usturoiul pisat în suc de lămâie, lăsaţi-l să stea 10-15 minute pentru a-i maximiza efectul.  Reţeta următoare are un timp de preparare minimal şi beneficii maxime pentru sănătate, în special în sezonul rece.

Le putem numi shot-uri pentru că sunt un cocktail benefic datorită constituenţilor benefici care ajută sistemul imunitar din interiorul unei jumătăţi de lamâi, consumabil din câteva înghiţituri. Recomandarea ar fi să consumaţi una sau două pe zi în perioada de plină activitate gripala când transmisiile virale sunt la maxim. (de obicei Ianuarie-Martie).

Shot din miere crudă, usturoi şi lămâie

1 lămâie (de preferinţă organică)
1-2 căţei de usturoi (depinzând de dimensiune)
1/8 de linguriţă de boia de ardei iute de Cayenne
1 linguriţă de miere (preferabil Manuka)

Pasul 1 – Tăiaţi lămâia în jumatăţi
Pasul 2 – Stoarceţi sucul de lămâie dintr-o jumătate şi aşezaţi într-un bol mic, pentru a fi utilizat în pasul 6
Pasul 3 – Feliaţi usturoiul şi lăsaţi-l să stea minim 10 minute. Apoi adăugaţi-l la sucul de lămâie cu boiaua de Cayenne
Pasul 4 – Adăugaţi mierea şi amestecaţi bine ingredientele.
Pasul 5 – Turnaţi amestecul în jumatatea de lămâie din care aţi stors sucul.

Consumaţi produsul finit în întregime incluzând pulpa de lămâie. Țineţi-o în mână ca şi cum aţi ţine un fruct. Repetă reţeta peste 4 ore cu cealaltă jumatate.

Sursa: http://www.financiarul.ro/2013/09/26/miere-usturoi-si-lamaie-o-reteta-simpla-pentru-intarirea-sistemului-imunitar/

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb