Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Somnul

Cercetări recente au demonstrat că gradul de profunzime al somnului depinde de hormonul numit melatonină. Pentru cei la care acest hormon e în deficit, iar aceasta se pare că se petrece mai ales în cazul fumătorilor și băutorilor de cafea, a apărut o soluție naturală minunata: consumul de struguri roșii. Aceștia  sunt atât o sursă de melatonină cât și de magneziu. Lipsa magneziului din organism este responsabilă pentru stările noastre de confuzie, dezorientare, lipsă de concentrare, etc. Magneziul ne îmbunătățește starea psihică și fizică, ne face mai rezistenți la stres, lucruri ce duc implicit la un somn liniștit.

Bineînteles, dacă masa de seară este grea,  efectul strugurilor va fi mult diminuat. Așadar, rețineți o rețetă minune pentru un somn bun: masa de seara să fie înlocuită cu o porție uriasă de struguri roșii. Aceștia vor aduce atât aportul de melatonină și de magneziu, dar vor ajuta de asemenea la vitaminizarea și dezintoxicarea generală a organismului.

Sursa: http://dr-catalin-luca.ro/site/sfatul-medicului/somn-odihnitor.html

Somnul este o nevoie fundamentala a organismului nostru alaturi de respiratie, alimentatie si nevoia de apa si una din calauzirile Ingerilor pentru vindecare este sa ne ingrijim ca somnul nostru sa fie cat mai odihnitor .
Iata cateva metode prin care noi putem avea un somn cat mai odihnitor si vindecator:
-orele cele mai bune pentru somn sunt cele de la apusul soarelui pana la miezul noptii,(alte surse indica orele 22-2) ele contand dublu fata de celelalte ore de somn;
-timpul de somn, in functie de fiecare, sa nu depaseasca opt ore;
-sa dormim cu capul orientat catre Nord
-camera sa fie bine aerisita sau continuu aerisita atunci cand acest lucru este posibil
-sa ne invelim astfel incat sa nu ne fie nici prea frig dar nici prea cald
– hainele in care dormim sa nu fie aceleasi de peste zi (hainele impregneaza energiile si amprentele energetice ale celor cu care am fost in contact )
-masa de seara sa se ia cel tarziu la orele 19, fara excese alimentare si fara excitante, ca alcool, cafea, ceai;
-sa spunem o rugaciune seara la culcare,atunci cand ne pregatim de somn creierul nostru intra intr-o stare numita Alpha cand gandurile noastre se materializeaza mai rapid,subconstientul preia multe afirmatii ca fiind adevaruri
-inchideti toate aparatele din camera unde dormiti,nu lasati calculator,televizor pe stand by,ele emit permanent un camp de radiatii electromagnetice care interfereaza cu energiile vitale disturbandu-le.
-odata asezati in pat , vom uita sau vom exclude voit orice gand care ne aminteste activitatea, agitatia din timpul zilei. Putem sa ne rugam in continuare pana adormim ,putem invoca Ingerii sa ne ghideze si calauzeasca in timpul viselor,atunci fiind foarte deschisi catre comunicarile angelice
-puteti spune afirmatii pozitive pana adormiti caci asa cum spuneam si mai devreme ele vor deveni adevaruri intr-un timp foarte scurt, de ex:
“ Eu…cu fiecare zi care trece ma simt din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere”
“Viata mea este binecuvantata cu sanatate,fericire si iubire”
“Viata mea este frumoasa”
– atunci cand va treziti cautati inainte de a va da jos din pat sa multumiti lui Dumnezeu pentru ziua care v-a fost daruita si spuneti “Aceasta zi este perfecta din toate punctele de vedere”
-nu ne vom ridica brusc din pat ci lent,intai pe o parte apoi in pozitie sezanda. Se recomanda ridicarea lenta, cascand si intinzand membrele .
Aceste mici exercitii de intindere ne aduc flexibilitate in articulatii si aduc energie buna in muschi pregatind corpul pentru o noua zi.

Sursa: https://vindecaviata.wordpress.com/2014/11/20/ingerii-ne-sfatuiesc-cum-sa-avem-un-somn-odihnitor-si-vindecator/

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb