Club Naturalis Yoga

Centru de LINIȘTE, ARMONIE, TINEREȚE ȘI SĂNĂTATE, acreditare Yoga Alliance

Cromoterapia, terapia prin culoare

 

ROSU  

Rosul este culoarea focului si a fortei vitale primare. Este energia datatoare de viata. Este fierbinte. Poate indica pasiune, o minte si o vointa puternice. Este o culoare puternica, nuantele ei pot indica furie, iubire pasionala, ura. Este culoare care influenteaza sistemul circulator, pe cel reproducator si trezirea capacitatilor si talentelor latente. Prea mult rosu sau o nuanta tulbure reflecta stimulare, inflamare sau dezechilibru. Poate reflecta nervozitate, temperament aprins, agresivitate, impulsivitate sau excitare. Culoare foarte calda, stimulator general, excita, irita, provoaca, incita la actiune, creaza senzatia de apropiere în spatiu, aprindere, însufletire, activare, mobilizare, faciliteaza asociatiile mintale de idei.

POTOCALIU  

Portocaliul este culoarea caldurii, creativitatii si emotiilor. Indica bucurie, curaj si un caracter sociabil. Este o culoare care poate reflecta deschiderea catre dimensiunile subtile ale manifestarii. În functie de nuanta, poate indica dezechilibru emotional, agitatie, mânie sau ostentatie. Poate exprima de asemenea îngrijorare si vanitate. Este un bun stimulator emotiv si creaza senzatie de apropiere puternica; este mai activ decât galbenul; în cantitati si pe suprafete mari pare dulceag si iritant.

GALBEN  

Galbenul este una dintre culorile care se pot observa cu usurinta în aura. Galben pal în jurul conturului parului indica optimism. Galbenul este culoarea activitatii mentale si a luminii solare. Arata deschidere catre a învata, iluminare, întelepciune si inteligenta. Nuantele pastelate reflecta deseori entuziasmul, forta ideilor si dezvoltarea spirituala (în special când este aproape alb). Nuantele mai închise sau tulburi pot reflecta gândire si analiza excesive. Poate reflecta criticism exagerat, dogmatism si sentimentul de nerecunostinta din partea celorlalti. Culoare calda si dimanica; culoarea cea mai vesela; caldura, intimitate; satisfactie, admiratie, inviorare; stimuleaza vederea; calmant al psihonevrozelor; senzatie de apropiere în spatiu; stimuleaza si întretine starea de vigilenta; sporeste capacitatea de mobilizare si concentrare a atentiei, predispune la comunicativitate. Privita mult timp culoarea galbena da senzatia de oboseala; dar în tonuri palide este suportabila.

VERDE  

Verdele este culoarea sensibilitatii si compasiunii. Reflecta cresterea, simpatia si calmul. Poate indica o persoana de încredere, deschisa la minte si pe care te poti baza. Verdele stralucitor cu nuante de albastru în aura cuiva arata puteri tamaduitoare. Este o culoare a bunastarii, fortei si prieteniei. Nuantele închise sau tulburi de verde pot reflecta nesiguranta sau zgârcenie. Verdele tulbure reflecta deseori gelozia si un caracter posesiv. Mai pot arata de asemenea îndoiala si neîncredere. Genereaza liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, contemplare, abundenta de asociatii mintale de idei; este o culoare rece, placuta, odihnitoare, linistitoare si calmanta; impresie de prospetime; faciliteaza deconectarea nervoasa; senzatie de departare de spatiu.

ALBASTRU  

Dupa galben, albastrul este cea de-a doua culoare care poate fi vazuta cu usurinta în aura. Este culoarea calmului si a linistii. Reflecta devotament, adevar si seriozitate. Nuantele deschise de albastru reflecta o imaginatie activa si o buna intuitie. Nuantele închise pot indica sentimentul de singuratate. Albastrul intens indica cinste si discernamânt. Poate indica, de asemenea, o persoana care si-a gasit sau este aproape de a-si gasi vocatia. Nuantele tulburi de albastru pot reflecta blocarea perceptiilor, melancolie, graba si îngrijorare, dominare, teama, uitare si hipersensibilitate. Este o culoare foarte rece, odihnitoare si linistitoare, îndeamna la calm si reverie, predispozitie la concentrare si liniste interioara; în exces conduce la depresie; seriozitate, tendinta spre evocare, spatialitate, îngaduinta, pace, dor, nostalgie; favorizeaza dezvoltarea proceselor de inhibitie si de încetinire a ritmului activitatii; senzatie de departare în spatiu, distanta, infinit si meditatie.

VIOLET  

Violetul este culoarea transformarilor, a îmbinarii inimii cu mintea, a fizicului cu spiritualul. Reflecta independenta, intuitie si în acelasi timp o activitate dinamica si semnificativa a viselor. Arata o persoana în cautare. Nuantele purpurii indica abilitatea de a actiona cu judecata si simt practic. Nuantele pale si clare de violet pot reflecta umilinta si spiritualitate. Cele purpurii-rosiatice pot indica o mare pasiune sau putere a vointei, si, de asemenea, nevoia pentru mai mult efort individual. Nuantele închise si tulburi arata nevoia de a se depasi o anumita situatie. Pot reflecta, de asemenea, o imaginatie erotica intensa sau tendinta de a fi extrem de rabdator, nevoia de simpatie si sentimentul de a fi neînteles. Este o culoare rece, nelinistitoare si descurajatoare; stimuleaza; efect contradictoriu; în acelasi timp atractie si îndepartare, optimism si nostalgie; senzatie de apropiere foarte mare în spatiu; culoare ce da senzatie de gravitate.

NEGRU 

Negrul este culoarea cea mai discutabila a spectrului auric. Este o culoare care, atunci când apare în aura, poate reflecta o stare de auto aparare sau faptul ca persoana are secrete. Indica, de asemenea, iminenta unei noi întelegeri asupra responsabilitatilor si datoriilor personale. Negrul poate indica dezechilibru si probleme fizice, daca apare în jurul corpului fizic. Localizat la marginea exterioara a aurei, negrul indica existenta unei gauri, care apare la cei dependenti de alcool sau tutun. Genereaza retinere, neliniste, depresie, interiorizare, înduiosare; împresie de adâncime, plinatate si greutate.

ALB  

Albul este deseori vizibil în aura, ca o umbra diafana, ca un substrat pentru celelalte culori. Albul contine în el toate culorile, si când apare cu forta în aura, aceasta se petrece în corelatie cu alte culori. Acesta este criteriul dupa care ne dam seama daca este vorba de o perceptie reala sau doar de o slaba perceptie a aurei. Atunci când albul este o culoare de sine statatoare în aura, reflecta spiritualitate, adevar si puritate. Arata faptul ca energia persoanei respective se purifica. De multe ori reflecta si o extraordinara creativitate. Genereaza expansivitate, usurinta, suavitate, robustete, puritate, raceala; este obositor prin stralucirea ce o prezinta datorita capacitatii de reflexie totala a luminii.

GRI  

Este o culoare a initierii, a trezirii unor capacitati înnascute. Nuantele de argintiu reflecta o trezire a energiilor feminine, care stau la baza iluminarii, intuitiei si imaginatiei creatoare. Nuantele de gri închis arata dezechilibru fizic, egoism sau necesitatea de a nu lasa ceva neterminat. Devine valoros mai ales în prezenta celorlalte culori ale caror efecte le atenueaza.

ROZ  

Este o culoare a candorii, prospețimii și optimismului, a copilăriei și virginității, a naivității, a curățeniei sufletești și a purificării sufletului, a curățeniei prin candoare, seninătate și reîmprospătare, reîntinerire. Neatingerea experiențelor karmice negative.

 

Corelatii intre grupa sangvina si culorile benefice fiecarei grupe

Grupa sangvina Ol sunt influentati pozitiv de rosu, portocaliu si gama de purpuriu.

Grupelor AII si ABIV le sunt favorabile culorile verde-inchis si albastru-deschis.

Grupa sangvina BIII beneficiaza de rosu si portocaliu, care le tonifica organismul, iar albastrul si verdele ii calmeaza, le regleaza somnul, digestia si le favorizeaza eliminarea toxinelor.

Indiferent de grupa sangvina, rosul intareste sistemul imunitar, dezvolta memoria, inlatura depresia si mareste rezistenta la efort. Din aceste considerente, persoanele cu imunitate scazuta ar trebui sa includa in vestimentatie sau intre accesorii unele de culoare rosie.

Terapia prin culori se poate folosi in special ca o terapie preventiva, astfel ca fiecare persoana poate participa mai responsabil si mai activ la pastrarea propriei stari de sanatate. Exista numeroase metode alternative pentru restabilirea echilibrului unui organism, insa fiecare dintre noi isi are propriul sistem unic de energie si trebuie sa descopere metoda sau metodele care i se potrivesc cel mai bine ca individ si spre care simte ca are cea mai mare afinitate.

Sursa: www.terapii-naturiste.ro

 

Sapte cazuri in care cromoterapia te ajuta

 

Cromoterapia, terapia prin culori, este folosita de peste 5000 de ani, inca din vremea vechilor egipteni care purtau pietre sacre colorate. Si hindusii au folosit aceasta terapie pentru vindecarea spirituala si corporala. Teoria din spatele acestei terapii este ca fiecare culoare are o unda speciala care corespunde unei vibratii care armonizeaza creierul si corpul, ameliorand simptomele neplacute.

 

Unii specialisti sunt de parere ca reactiile noastre la culori sunt imprimate de instinctul de supravietuire. Cromoterapia este insa o terapie folosita in toata lumea. Luminile colorate sunt indreptate catre parti specifice ale corpului, pe care le revitalizeaza. Chiar daca psihologia culorii nu este cu adevarat o stiinta, ea joaca un rol asupra emotiilor si dispozitiei noastre. Carole La Pan in cartea “Magia culorilor” ne prezinta zece situatii in care alegerea culorilor ne poate binedispune.

 

1. Daca esti trista, deprimata – Anumite culori ne fac pur si simplu mai fericiti, in timp ce altele ne deprima. Daca vreti sa creati o atmosfera senina, e bine sa alegeti o culoare luminoasa, cum ar fi galbenul. Toate teoriile despre culori sunt de acord insa ca, daca sunteti cu moralul la pamant, atunci maroul sau griul nu vor reusi sa va remonteze, ci mai degraba vor lasa in camera o impresie morocanoasa si trista.

2. Daca esti bantuita de ganduri negative – Galbenul este culoarea predilecta pentru a fi mai destins si pentru a gandi pozitiv, avand un efect calmant asupra mentalului.

3. Daca iti lipseste energia – Pentru a va armoniza chi-ul (energia) care circula in corpul dumneavoastra, aveti nevoie sa fiti stimulat printr-o culoare excitanta, cum ar fi rosul.

4. Daca ai probleme cu dorintele senzuale – Pentru ca partenerul vostru sa fie mai exaltat, nu ezitati sa recurgeti la cateva tuse rosii in dormitor, cum ar fi pernele sau alte accesorii de pat. Aceasta culoare este harazita cu pretioase virtuti afrodisiace.

5. Daca esti nervoasa sau nelinistita – Recurge, atunci, la o culoare ruginie, care apartine familiei de rosu. Este o nuanta care sugereaza siguranta si linistea, astfel ca intr-o incapere zugravita in aceste tonuri va pluti un climat de securitate si confort. In plus, ruginiul va va face sa fiti mai senin.

6. Daca suferi de probleme digestive – Problemele digestive pot fi cauzate de o alimentatie necorespunzatoare, de stres… Teoretic, portocaliul este o culoare tonifianta si antispasmodica. Foarte indicat in bucatarie sau in sufragerie, portocaliul poate fi folosit cu masura in orice alta camera a locuintei.

7. Daca esti stresata – Simti nevoia sa vezi “viata in roz”? Rozul, folosit impreuna cu o alta culoare, cum ar fi albul, ajuta la indepartarea stresului. Fiind si o culoare tonica, rozul risca sa provoace noi stari tensionale daca va fi utilizat pe toti peretii unei incaperi.

Sursa: mayra.ro (c)

 

Culorile au efect si asupra animalelor domestice si ar putea fi fructificate in agricultura

In urma unor cercetari, s-a remarcat ca porcii se ingrasa mai bine la lumina albastra si violet, iar daca peretele grajdului este vopsit in galben, intensifica pofta de mancare. Vitele tinute intr-un grajd vopsit in verde deschis dau mai mult lapte decat cele care au fost tinute intr-un grajd de culoare alba. De la culoarea portocalie caii devin nelinistiti, iar de la culoarea violet sau albastru “se culca”. Gainile fac mai multe oua daca sunt expuse la o iluminare care limiteaza lumina solara, iar culoarea albastra indeparteaza insectele parazite si mustele. Musculitele sunt atrase de galbenul deschis intens iar paianjenii “adora” peretele alb proaspat vopsit. Iata de ce aceste culori trebuie luate in consideratie pentru confortul nostru si al animalelor noastre si chiar si al plantelor. In unele tari exista combinate chimice care comercializeaza folii colorate pentru serele de legume, acestea fiind mai avantajoase in cresterea plantelor decat ingrasamintele chimice.

 

Culorile sunt sursele fortelor vii. Pentru animale si plante culoarea este marcatorul intensitatii cresterii, al intaririi, este antidotul mai multor maladii.

Populatiile arhaice folosesc, chiar si astazi, lumina soarelui impotriva maladiilor. Bolnavul este pus la soare, in asa fel incat partea dureroasa a corpului sa ramana descoperita. Deoarece lumina solara are efecte de vindecare, cu aceasta metoda s-au obtinut de multe ori rezultate bune.

 

Fizicianul si matematicianul Isaac Newton, in perioada moderna, a descoperit ca nasterea culorilor se face prin descompunerea luminii albe. In 1810 apare volumul lui Joann Wolfgang von Goethe despre teoria culorilor, pe care el l-a considerat mai important decat toata literatura sa. Teoria culorilor a lui Goethe sta si astazi la baza cromoterapiei, la fel ca si cercul culorilor, asa cum l-a stabilit el.

Rudolf Steiner, parintele antropozofiei, pornind de la teoriei lui Goethe, a afirmat ca prin amestecarea luminii si a intunericului iau nastere culorile. In 1933, medicul indian Dinshah Ghadiali a publicat un tratat in care afirma ca bolile sunt cauzate de preponderenta sau lipsa culorilor. Terapia culorilor a cunoscut o dezvoltare intensiva prin cercetarile lui D. Ghadiali, el inventand si aparatul de cromoterapie numit bioptron.

Un lucru e sigur: nimeni nu se poate sustrage efectelor culorilor, chiar daca teoria culorilor are conotatii diferite pentru un fizician, pentru un pictor sau pentru un terapeut naturist.

Oamenii au observat de mult timp ca, aparitia unor culori pe corp este in sine un semnal de avertizare. Pot sa apara pe piele urmatoarele culori: in stare de febra – rosul, la inghet-albastrul, la probleme cu ficatul-galbenul, in urma bataii-albastru vinetiu, in cazul afectiunii biliare-verdele.

Oamenii au observat, de asemenea, ca bolnavii de plamani au nevoie de culoarea rosie, pe cand cardiacii ocolesc aceasta culoare, iar celor care au afectiuni biliare le este groaza de culoarea galbena.

 

EFECTUL PSIHIC AL CULORILOR

Inca din antichitate s-a observat legatura stransa dintre culori si temperamentul oamenilor. Empedocle, Hipocrate si Aristotel au diferentiat patru tipuri de temperamente, carora le-au fost atribuite culori specifice. Teoria a fost apoi dezvoltata de medicul Galenus din Roma.

 

CULORILE SI MANCAREA

 

Sa mancam culori ! Mancarea “necolorata”: painea alba,bauturi incolore,orezul alb,albusul de ou, etc., s-a dovedit a fi una din cauzele tulburarilor de digestie.

Culoarea maro - are efect calmant, sugereaza caldura si senzatia de sigurantaprajiturile cu scortisoara de Craciun, turta dulce, fripturile, semintele(nuci, alune, migdale), curmalele deshidratate, stafidele, smochinele, si multe altele.

Portocaliul - este culoarea cea mai energizanta. Culoarea portocalei sau a mandarinei este aproape magica in timpul iernii. Daca sunteti obositi, mancati alimente si beti bauturi de culoare portocalie. In cazul lipsei de vitamine este deosebit de util sucul de morcovi, iar in perioada de iarna puteti coace dovleac, care este plin de vitaminele cele mai utile organismului.

Rosul -  este culoarea pasiunii, emitand putere si caldura. Daca aveti nevoie mai multa incredere in sine, atunci mancati mancare rosie cum ar fi, de exemplu: mere cu coaja de culoare rosie, capsuni, cirese, beti ceai de macese si hibiscus. Nu ocoliti nici ardeii rosii.

Galbenul – Mancarurile de culoare galbena emit seninatate si veselie. Daca aveti nevoie de astfel de stari de spirit consumati multe piersici, banane, ananas si beti suc de lamaie proaspat, deoarece ajuta la functionarea creierului. Supele si ciorbele  (ca si diferite bauturi) pot fi colorate in galben cu ajutorul sofranului.

Albastrul si violetul -  sunt culorile echilibrului si ale ideilor. Avem putine mancaruri de culoare albastra: struguri negri, mac, varza rosie, ceapa rosie, sfecla, prune, afine si mure (si posibil sa mai fie cateva).

Verdele -  este deosebit de atractiv, mai ales dupa perioada iernii. Mancati multe legume proaspete, spanac, indeosebi in perioadele de stres. O sa vedeti ca vor face minuni ! Marul verde, kiwi-ul, patrunjelul verde, poarta puterea culorii de echilibru. Cresteti grau si consumati-l crud (taiati in bucati mici) sau presati-l. Din el se face o bautura buna in caz de constipatie, lipsa de vitamine si caderea parului.

Tips:

Prajitura creste mai bine daca este acoperita cu o carpa de culoare rosie, pe cand o prajitura de acelasi fel acoperita cu o carpa de culoare albastra va creste mult mai greu. Faceti o proba cu un aluat pe care l-ati impartit in doua si sa-l coaceti la acelasi grad de temperatura si in aceleasi conditii.

EFECTELE GENERALE ALE CULORILOR

 

ALB - semnifica puritatea. Mareste capacitatea intuitiva si contine toate culorile curcubeului. Albul stralucitor inlatura efectele negative ale mediului sau bolilor, de aceea peretii coridoarelor spitalelor sunt vopsiti in alb si medicii poarta halat alb. In perioada convalescentei este recomandata imbracaminte de culoare alba.

 

ROZ - este culoarea planetei Venus si mareste puterea de atractie feminina. Aceasta culoare reprezinta fericirea, blandetea, armonia. Nu este recomandata celor care sufera de hipertensiune.

 

ROSCAT, ROSU - este culoarea planetei Marte, intensifica activitatea, dispozitia pentru lucru, nerabdarea si circulatia sangelui. Este foarte utila persoanelor care au nevoie de curaj la un moment dat. Este recomandata in caz de gripa sau de inghet, dar in cazul ranilor proaspete, ea impiedica coagularea sangelui. Mareste pofta de mancare, intensifica vioiciunea oamenilor, cheful lor de conversatie. Este o culoare ideala pentru tratarea lipsei de fier si a anemiei. Nu este recomandata celor care sufera de hipertensiune, au epilepsie sau astm, dar este utila in cazul tuturor functionarilor defectuoase: maini si picioare reci, impotenta, constipatie, probleme ale pielii, slabiciune musculara.

 

PORTOCALIU - similar cu culoarea rosie, este culoarea fortei de viata si a bucuriei. Se leaga de sexualitate si de fecunditate deoarece este culoarea chakrei a doua. Alunga depresia, calmeaza suferintele reumatice, este un inviorator general, improspatand organismul. Calmeaza tensiunile musculare si spasmele, fiind util in cazurile de tulburari ale glandei tiroide, de dermatoza, precum si de tulburari de digestie, in cazul constipatiei, al problemelor ficatului si ale vezicii biliare, ale senzatiei de voma. Ajuta corpul sa asimileze calciu, de aceea se foloseste in tratarea bolnavilor care sufera de osteoporoza. Ajuta si la tratarea fobiilor.

 

GALBEN - transmite puterea Soarelui, deoarece aceasta culoare este cea mai apropiata de culoarea luminii solare. Are efect asupra organelor digestive si functionarii rinichilor, iar dupa parerea orientalilor intensifica potentialul intelectual, invioreaza functiile cerebrale. In China, culoarea galben aurie este culoarea intelepciunii. Transmite caldura si entuziasm, de aceea este utila in tratarea reumatismului cronic si curata sistemul nervos de energiile blocate.

 

VERDE - este culoarea chakrei inimii, fiind recomandata bolnavilor de inima si de plamani. De obicei este eficienta impotriva diferitelor boli oftalmologice, deoarece are efecte calmante pentru ochi (pentru efectul lui de calmare se foloseste si in salile de operatie). Se gaseste in mijlocul spectrului, de aceea este culoarea echilibrului. Culoarea verde impulsioneaza functionarea ganglionului limfatic si accelereaza cresterea sanatoasa a tesutului muscular. Se recomanda in tratamentul bolilor tumorale.

 

ALBASTRU DESCHIS - este culoarea planetei Uranus si este bun in vindecarea problemelor sistemului nervos. Purtarea hainelor de culoare albastru deschis ajuta in cazul spasmului. Este culoarea calmului si a pacii, de aceea ajuta la relaxare.

 

ALBASTRUL NORMAL - asemanator culorii cerului in august, albastrul normal, este culoarea chakrei gatului si a planetei Mercur. Prin aceasta culoare se pot calma tulburarile de comunicare, ea ocroteste coardele vocale si amelioreaza diferitele probleme ale gatului. Purtarea culorii albastre este recomandata in special oamenilor care isi solicita vocea. Albastrul normal micsoreaza hipertensiunea, inrosirea si durerea aparute in urma contuziilor. Calmeaza si durerile de cap.

 

ALBASTRU INCHIS - este culoarea planetei Jupiter si e in legatura cu stiintele spirituale mai inalte. Este culoarea care ajuta la crestere, dezvoltare si in cazul problemelor de invatare. Nu este recomandat persoanelor care sufera de depresie.

 

VIOLET - este util pentru cei care sunt solicitati zi de zi din punctul de vedere al capacitatii lor de intuitie. Este culoarea spiritualitatii si a puterii creatoare (constructive). Are efect de calmare asupra nervilor, este bun pentru cei care sufera de insomnie, de hipertensiune si de epilepsie. Este o culoare calmanta pentru inflamatii, regenerand memoria.

 

NEGRU - nu este o culoare, ci se realizeaza in lipsa tuturor culorilor. Reprezinta “culoarea” planetei Saturn si cauzeaza slabiciune daca este purtata timp indelungat. Hainele celor care poarta doliu intruchipeaza slabiciunea, moartea aparenta a persoanei indurerate. Tot negrul este culoarea care semnifica simplitatea, de aceea in Japonia se foloseste pentru hainele calugarilor budisti zen, iar pernele de meditatie sunt si ele negre.

 

TERAPIA CU AJUTORUL CULORILOR

 

Terapia cu ajutorul culorilor este un mijloc de tratament simplu, natural si eficace. Este nevoie doar de o lampa si un filtru colorat. Este o forma de medicina energetica, bazata pe dirijarea asupra zonei bolnave sau dureroase a unei raze de lumina colorata, in functie de afectiune. Fiecare culoare stimuleaza redresarea echilibrului energetic din zona afectata. Raza colorata nu actioneaza prin puterea sa de penetrare, ci prin capacitatea de a se integra in sistemul de aparare al organismului nostru. Ea nu agreseaza organismul asa cum se petrece in cazul medicamentelor, ci induce corpului o capacitate mai mare de rezistenta la boala.

Cromoterapia poate fi folosita si in viata de zi cu zi. De exemplu, daca sunteti o fiinta care se confrunta des cu stari depresive, trebuie sa va imbracati cat mai des in vesminte de culoare rosie, pentru a face sa dispara aceste stari neplacute. Daca aveti insa probleme cu digestia, va fi foarte bine sa preferati in vestimentatie culoarea galbena. Verdele va fi util in cazul in care vreti sa scapati de o rebela insomnie.

 

Culoarea stapaneste, intr-un anume sens, intreaga natura, iar pentru noi oamenii, culorile se identifica cu viata. Intr-un univers monocrom, viata noastra ar inceta. 

 

Culoarea preferata de majoritatea oamenilor este albastru. Urmeaza in ordine: rosu, verde, violet, portocaliu.

Psihologii impart culorile in doua mari categorii: culori calde - rosul, oranjul, galbenul si culori reci - indigo, albastru, violet. Verdele este singura culoare neutra care nu este nici calda, nici rece. Culorile calde favorizeaza procesele de adaptare, avand virtuti stimulatoare asupra noastra, in timp ce culorile reci au virtuti inhibante, neutralizante, sedative. Echilibrul psihic uman are nevoie de toata gama de nuante de culori pe care ni le ofera natura si, nu intamplator, imaginam noi si noi combinatii coloristice.

Modalitatea universala utilizata pentru a produce vindecari prin intermediul cromoterapiei este proiectia radiatiilor colorate, concertate, in functie de carentele noastre, asupra intregului corp nud.  Daca dorim ca rezultatele sa fie accelerate, vom focaliza aceste radiatii de puternica intensitate, de culoarea care este necesara, asupra zonei, organului sau sectorului afectat, mai ales daca urmarim destinderea si relaxarea. In mod egal, se recurge la iradieri prin focalizare asupra anumitor centri energetici ai fiintei atunci cand este vorba sa se deblocheze energia stagnanta, mai ales cand dorim sa vindecam unele afectiuni precise.
Expunerea se face direct pe pielea goala (daca nu exista contraindicatii), nuditatea fiind necesara. In cazul unui dezechilibru profund se poate recurge la tratarea mai multor structuri energetice concomitent prin iradieri focalizate, folosind mai multe proiectoare avand aceeasi culoare. In cazul in care, pentru aceeasi maladie, sunt indicate doua sau mai multe culori diferite, se va lucra pe rand cu fiecare si nu simultan. Simultaneitatea utilizarii mai multor culori focalizate se realizeaza in cazul in care tratam dezechilibrul mai multor centri energetici ai fiintei, mai ales in situatia unor tulburari grave. Totodata, putem bea si apa solarizata care sa ajute la deblocarea centrilor energetici respectivi. Apa solarizata se obtine tinand la soare 12 ore o sticla cu apa, culoare sticlei fiind cea necesara pentru tratament. Pentru aceasta, putem lua o sticla cu peretii transparenti si sa o imbracam in folie de culoarea respectiva. Nu vom folosi recipiente din plastic.

Sursa: http://www.terapii.net

vizitatori:
Hit Counter provided by orange county divorce attorney

Designed by adaweb