Liberul arbitru

Există două mari legi care guvernează planeta Pamânt: Legea timpului și spațiului, și Legea liberului arbitru. Dintre acestea două, Legea liberului arbitru este cel mai grav încălcată în zilele noastre. Liberul arbitru individual, este paznicul forței noastre vitale de bază, este paznicul esenței noastre lăuntrice. Prin liber arbitru decidem în ce și cum să ne angrenăm forța vitală, sau în slujba cui să o punem.

Prin liber arbitru ne decidem acțiunile și modul în care vom acționa. În momentul în care ne pregătim să acționăm decidem dacă „îmbrăcăm” acțiunile noastre în White Side (partea noastră interioară bună, luminoasă, divină) sau în Dark Side (partea întunecată, rea, agresivă, urătă și lipsită de iubire, lipsită de energie rafinată-divină, care de asemena se află în noi).

Dacă vom decide ca acțiunile noastre să decurgă „îmbrăcate” în White Side, atunci acțiunile vor fi cumpătate, echilibrate, senine, pline de bunăvoință, afecțiune și înțelegere, fără griji, fără resentimente, fără frici, în perfectă armonie cu lumea și natura.

Dacă vom decide ca acțiunile noastre să fie „îmbrăcate” în Dark Side, atunci acțiunile vor fi acompaniate de plângeri de milă, de frici, îngrijorări, temeri, resentimente, nemulțumiri, jigniri, ofense, agresivități împotriva noastră sau a altora, etc. Vor fi acțiuni lipsite de armonie, dezechilibrate, brutale față de lume și mediul în care ne manifestăm.

De aceea, depinde de noi să utilizăm conștient liberul arbitru, pentru a ne realiza acțiunile așa cum ne este cel mai bine bunăstării fizice și psihice.

O altă situație importantă este aceea în care cineva ne supune voinței lui. Acea persoană ne supune liberul arbitru voinței lui, împotriva voinței noastre (necesității) dictată de propriul liber arbitru, accesându-ne astfel forța vitală. Nu vom mai acționa conform voinței proprii și necesităților personale, ci vom face pe plac celui care ne supune. Această persoană făcând efort de a ne supune voinței lui, ne devine tiran deoarece ne constrânge cu ceea ce ne impune agresiv, storcându-ne energie vitală, slăbindu-ne voința și forța de a acționa. Întotdeauna tiranul se hrănește cu energia noastră vitală.

Există situația distinctă în care ceea ce ne propune cineva este potrivit și necesar ființei noastre, dar la această concluzie ajungem după analize și deliberări care ne privesc personal. În această situație acceptăm că ne este necesară propunerea persoanei respective și nu o facem pentru a-i face pe plac… De obicei, oamenii fac pe plac din bunăvoință excesivă, din ”omenie”, din toleranță totală. Acest comportament deși este plin de bunăvoință, blând, este un comportament negândit. ”Înghițim” comportându-ne astfel și bune și rele, până când frustrați, sătui de această naivitate și slăbiciune, ne revoltăm și trecem în tabăra Dark Side devenind agresivi, răi, furioși, răzbunători, etc.

Comparativ, un luptător practică blândețea și bunăvoința în limitele bunăstării sale fizice și psihice, neacceptând ceea ce nu îi este necesar. El știe că acceptând ceea ce nu îi este necesar și nu îi este potrivit firii, va acumula slăbiciune, va fi epuizat energetic și va deveni frustrat, dezechilibrat fizic și psihic. Un luptător își antrenează atitudinea interioară astfel încât va avea un comportament echidistant, echilibrat, cumpătat, respectându-și adversarul, știind clar ceea ce dorește și nelăsându-se supus sau condus după bunul plac al altcuiva. El nu își lasă forța vitală, sursa vieții lui, condusă de către un tiran, ci decide singur prin propria voință și liber arbitru cursul acțiunilor sale, cursul vieții lui. Deciziile sale îl definesc și sunt conforme naturii și necesităților sale. Un luptător folosește însușirile luptătorului (stăpânirea de sine, răbdarea, disciplina, alegerea momentului potrivit pentru a acționa și voința) pentru a-și realiza atitudinea interioară potrivită, pentru a-și restabili ordinea și echilibrul interior, în scopul întăririi liberului arbitru și refacerii forței vitale.

Comentariile nu sunt permise.