Scenariul din filmul ”Matrix” ar putea fi real!

Oare teoreticianul conspiraţiilor David Icke a avut dreptate? Recent, teoria unor oameni de ştiinţă ar putea contrazice tot ce ştiam până acum, şi anume că lumea în care trăim este doar un univers artificial, o proiecţie tridimensională a ceea ce numim a fi ”realitate”, fapt descris mult mai pe larg în cărţile lui David Icke – unul din cei mai vehemenţi susţinători ai teoriei ”realităţii holografice”.

Citez si un articol preluat de pe site-ul ”Gandul”

”Oricât de ridicol ar părea pentru unii, Robert Lawrence Kuhn, scriitor şi gazda show-ului „Closer to Truth”, a analizat îndeaproape această teorie, scrie dailymail. co.uk. Astfel, acesta a ajuns la concluzia că scenariul filmului „Matrix” ar putea fi cât se poate de real.
Kuhn crede că ar putea exista un program computerizat care simulează totul, inclusiv creierele umane, neuronii şi sinapsele.
În acelaşi timp, cercetătorul Marvin Minsky a precizat că, dacă ipoteza lui Robert Lawrence Kuhn este adevărată, rămâne, însă, foarte greu de dovedit sau de distins dacă oamenii fac parte dintr-o realitate artificială.”
Intr-un articol numit ”Sunt oamenii cu adevărat parte dintr-un joc pentru roboti? Oamenii de stiinta pretind ca Universul ar putea fi fals” Andy Wells afirma: ”Tot ce stii poate fi doar o parte a unei simulări în stil Matrix, în conformitate cu fizicienii care pretind că am putea fi toți parte a unui joc gigant.  O nouă teorie sugereaza că  întregile noastre vieți și amintirile ar putea sa nu fie adevărate, ci doar o parte a unui program pentru calculator jucat de roboți avansați.

Așa-numitul “argument al simularii” a fost teoretizat de mai mulți ani, cu cadre universitare, de remarcat, inclusiv filozoful de la Universitatea Oxford Nick Bostrom, sugerând că terenul virtual din Matrix ar putea fi mai aproape de viața reală decât credem. În clasicul SF, oamenii sunt hrăniti cu simulări care ii fac să creadă ca trăiesc o viață obișnuită. Oamenii de stiinta spun că am putea fi toți parte din acest joc, și viața noastră în 2015 este nimic mai mult decât o serie de numere într-un program de calculator.”
Teoria afirma, printre altele, ca trăim, de fapt, în interiorul unei simulări computerizate. Tot ce vedem şi atingem ar fi fost realizat de roboţii care folosesc oamenii ca personaje în jocul lor virtual, asa cum este descris pe scurt si in scenele de mai jos, preluate din filmul ”Matrix”
Sursa: http://gandestepozitiv2014.blogspot.ro/2016/01/scenariul-din-filmul-matrix-ar-putea-fi_16.html

Comentariile nu sunt permise.