Cel mai mare spital din lume care face tratamente fără medicamente

Cel mai mare Medicineless lume Spitalul
Huaxia Zhineng Qigong-ul Clinica si Centrul de Instruire , pur şi simplu cunoscute sub numele de Centrul, are în mod normal, mai mult de patru mii de oameni care trăiesc acolo, inclusiv medici, pacienţi, profesori ChiLel, stagiari, precum şi personal de sprijin. 
Centrul a fost înfiinţat în 1988, în oraşul de Zigachong şi mai târziu, în 1992, s-a mutat în oraşul Qinhuangdao. În 1995, el a extins din nou, la adresa sa actuală, un spital de armată, în oraşul vechi din Fengrun, două ore cu trenul de la Beijing. Acesta este condus de fondatorul său, dr. Pang Ming, un maestru Qigong și medic instruit în medicina tradiţională, atât de Vest cât şi chineză. 
Acest spital este cel mai mare de acest gen din China, şi, probabil, din lume. Centrul evită medicamentele și dietele speciale în favoarea exerciţiului, dragostei, vieții și energiei. Este o organizaţie non-profit şi este recunoscută de către guvernul chinez ca și o clinică legitimă. De-a lungul anilor, Centrul a tratat mai mult de o sută optzeci de boli, rata de succes global fiind de mai mult de 95%.
Mi-am petrecut toata luna mai trăind în Centru, cu respectarea regulilor de primă mână a cum funcţionează spitalul şi intervievarea a mai mult de o sută de oameni care și-au revenit în mod miraculos din boli incurabile, cum ar fi: cancerul , diabetul , artrita , boli de inima , depresie severă, paralizie şi lupus sistemic . De multe ori am fost emoţionat până la lacrimi în timp ce ascultam la aceste mărturii de luptă eroică împotriva bolii. O mamă mi-a spus că ea a fost atât de slabă că nu mai putea ridica nici măcar un cuţit de bucătărie ca să se omoare şi astfel a încercat să-și încheie viaţa prin a nu mânca. Dar atunci când fiul ei de şase ani a încercat să o hrănească cu o lingură dintr-un bol de lapte, ea a decis să trăiască cu orice preţ. Deoarece medicii nu au putut să o ajute, ea a apelat la ChiLel şi, împotriva tuturor recomandărilor, ea s-a recuperat în întregime și este acum un profesor de la Centru.
Puterea ChiLel
ChiLel este metoda angajaţilor din Centru, și a fost dezvoltată de Dr. Pang. Metoda se bazează pe conceptul vechi de 5.000 de ani al qigong (chigong, Chi Kung), precum şi cunoştinţe medicale moderne. Dr. Pang, cu veneraţie cunoscut sub numele de Lao-shi, Profesor, a scris mai mult de nouă cărţi despre ChiLel.
ChiLel constă din patru părţi …

  1. Credinta puternică (Shin Shan): o convingere prin care chi sau energia vietii, poate vindeca toate bolile, inclusiv propria boală a cuiva. Elevii își construiesc această credinţă prin a asculta mărturii ale pacienților recuperați şi tot astfel de a învăţa despre chi-ul şi efectele sale de vindecare.
  2. Grupul de vindecare (Chu Chong): înainte de a începe ChiLel cu un grup de elevi, profesorul sincronizează verbal gândirea de grup pentru a obţine chi-ul din univers şi să-l atragă în jos într-un câmp de energie de vindecare, învăluindu-i pe toţi, inclusiv pe profesorul însuşi sau pe însuşi elevul din grup. Efectul de vindecare este îmbunătăţit, atunci când grupul acţionează ca o singură persoană.
  3. Vindecarea Chi (Fa Chi): Facilitarea vindecării Chi-ului de către profesori, se face prin profesori care atrag energia Chi de vindecare din univers de a fiecarui individ de a facilita vindecarea.
  4. Practica (LAN Gong): Sunt mișcări-exerciții ChiLel pe care studenţii le învaţă uşor şi le practică zilnic, exersându-le. Metodele, piesele de Zhineng ale qigong-ului, sunt numite:
  • Ridicaţi Chi sau Chi-Up şi apoi coboară în jos metoda.
  • Trei centre Merge Metoda permanent.
Tratamentul pacientului
Când un pacient intră în spital, el este diagnosticat de un medic, şi apoi repartizat la o clasa de cincizeci de oameni, astfel, pentru o perioadă de tratament de 24 de zile. El îşi petrece cea mai mare parte a timpului prin practicarea ChiLel, opt ore pe zi, fără televizor, ziare sau telefon. Cei care pot sta în picioare practică în picioare; cei care pot sta numai în scaune, practică în scaunele lor şi cei care nu se poate mişca din pat, practică în paturile lor. Am fost mişcat de devotamentul acestor elevi.
În ciuda succesului său uimitor de la vindecare, Centrul este puţin cunoscută chiar şi în China din cauza politicii sale de a nu-și face publicitate în ziare sau reviste. Cu toate acestea, Centrul este bine cunoscut printre cele aproximativ opt milioane de practicanţi ChiLel. Prin transmiterea din vorbă-în-vorbă, mii de oameni din toată China vin la Centru de fiecare lună. Într-adevăr, ChiLel are un număr mare de adepţi şi Centrul este creierul acestei organizaţii vaste. Noi tehnici de tratare a bolilor sunt dezvoltate de zi cu zi.
De exemplu, un nou mod de a demonstra eficacitatea Chi-ului pentru tratarea cancerului a fost dezvoltat. Am asistat la un pacient cu cancer. Tratamentul este făcut de către patru profesori ChiLel în timp ce cancerul de vezica urinara a pacientului a fost vizualizat de pe un ecran prin intermediul unei maşini ultra-sunet, şi monitorizat de către doi medici. Cancerul a dispărut literalmente în faţa ochilor mei în mai puţin de un minut pentru că profesorii au emis în chi-ul pacientului, dizolvarea cancerului! De fapt, am filmat acest act incredibil.
Zece zile mai târziu, am solicitat medicilor verificarea dacă tumora pacientului a fost vindecată. Am rugat medicii să punp același pacient din nou pe ecran şi nu am văzut nici o urmă de cancer! Mai târziu mi s-a spus că un important post de televiziune german, o echipă, a vizitat Centrulul cu o săptămână înainte și au filmat cu succes acelaşi proces cu pacientii cu alte forme de cancer.
Centrul are peste 600 de membrii ai personalului, inclusiv douăzeci şi şase de medici instruiți din Vest. Deoarece nici un medicament nu este prescris, nu există nici farmacişti. Medicii, care preferă să fie numiți profesori, joacă doar un rol minor în acest spital special. Ocazional, ei sunt chemaţi să participe la situaţii de urgenţă. Funcţia lor principală este de a diagnostica pacienţii atunci când vin în clinică și a-i înregistra şi apoi din nou după fiecare perioadă de 24 de zile de formare a lor, în studenți.
Diagnostice lor sunt clasificate în patru categorii pentru scopuri statistice.
  1. Vindecat: Simptomele dispar; monitorizare pe instrumente adecvate (de exemplu, EKG, ultra-sunet, X-ray, CT şi aşa mai departe), starea este normală.
  2. Foarte eficient: Simptomele aproape dispar şi elementele de îmbunătăţire arată bine.
  3. Eficace: îmbunătăţiri notabile, precum: studenţii pot mânca, dormi, și pot să se simtă bine.
  4. Non-eficient: nici o schimbare sau chiar mai rău.
Potrivit „Rezumat al efectelor de vindecare Zhineng Qigong pe bolilor cronice” , publicat de Centru în 1991, datele arată că 7,936 pacienti au obținut o rată de vindecare totală efectivă de 94.96%. (15.20% vindecat; 37.68%, foarte eficientă;. 42.09% eficace).
În centru, indiferent de cât de bolnavă este o persoană, el este încă abordată ca fiind un „student” și nu „pacient”. De ce? Deoarece el este o artă de învăţare al cărui scop este de a se vindeca și nu să se bazeze pe medici. Prin urmare în Centru nu există relatii medic-pacient.
Studenţii sunt înscrişi într-un program de 24 de zile de tratament. Taxa de şcolarizare este de doar o sută de yuani (cca doisprezece dolari). Studenţii pot petrece cu mai puţin de 600 de yuani (aproximativ şaptezeci de dolari) o lună la Centru! Centrul este, probabil, cel mai ieftin spital din lume şi este cu adevărat o organizaţie non-profit. Cu toate acestea, Centrul este o organizaţie independentă, auto-suficientă, fără nici un ajutor din partea fundaţiilor guvernamentale sau private.
Cum funcţionează acestea atât de eficient? Mulți dintre medici, profesori ChiLel, şi personalul de sprijin sunt foşti studenţi care s-au recuperat complet din boli grave, apoi s-au întors voluntar în prezent ca să „servească bolnavii”, cu un salariu foarte mic. Profesorii joacă rolul de medic, asistent medical, asistent social, majoretă, părinte, prieten, frate, și soră. Eficacitatea lor este măsurată prin rata de vindecare de elevii lor.
Un alt motiv pentru funcţionarea Centrului de eficientă, dar cu buget redus, este faptul că folosește terapia de grup. Studenţii trăiesc în grupuri de persoane, de patru, opt sau şaisprezece într-o cameră. Pentru că trăiesc în grupuri, elevii îşi dezvoltă într-un spirit de cooperare, de îngrijire şi dragoste unul faţă de altul. Mulţi dintre cei pe care i-am intervievat au fost respinși de alte spitale  ca fiind  „incurabili”, şi, prin urmare, ei au considerat că Centrul este ultima lor speranţă. Ca şi cum ar naviga pe aceeaşi barcă pe ocean, elevii se simt obligaţi să coopereze, să lupte împreună împotriva bolii, inamicul lor comun.
Instruiţi pentru a vindeca
La fel cum spitalele se asocieză cu şcolile medicale pentru a instrui tinerii să intre în profesia medicală, Centrul are, de asemenea, şcolile ChiLel pentru a forma profesioniştii ChiLel. Există o academie Zhineng Qigong Academiei de formare. Academia, înfiinţată în anul 1992, are un program de doi ani de formare pentru tineri, bărbaţi şi femei, în vârstă de treizeci de ani, care au minim de o educaţie de liceu. Studiul de o lună sau trei luni sunt programe de formarde a instructorilor pentru oricine este interesat de ChiLel. Mi s-a spus că nu sunt de obicei mai mult de o mie de elevi din ambele programe, în şcoală.
În plus, la fel ca în spitalele de prestigiu au programe de cercetare. Centrul are mai multe proiecte în curs de cercetare, chiar şi la diferite campusuri universitare din întreaga țară. Când am solicitat persoanei responsabile, unui profesor de colegiu pensionar, să-mi arate nişte lucrări publicate, mi-a dat două volume de date de experiment-cercetare, groase cât o carte de telefon!
Pe lângă medici, profesori, studenţi, există și sute de oameni ca personal de sprijin, care lucrează în birou, cafenea, librărie, şi aşa mai departe. Toți aceștia sunt practicanţi ChiLel şi practică ChiLel împreună dimineaţa şi seara, aproximativ trei ore pe zi. După cum se spune, ”nu este doar un loc de muncă, este un loc de muncă ChiLel”.
Centrul este deschis doar zece luni pe an, din cauza lipsei de încălzire în camere în timpul iernii. Centrul are nevoie de construirea în prezent a unei case pentru ea însăşi, un „oraş ChiLel” într-un loc aproape de Beijing, cu facilităţi mai bune pentru a caza numărul tot mai mare de studenţi, inclusiv americanii şi alţii care vin din străinătate.
L-am întrebat fondatorul, Lao-shi, de ce nu a promova ChiLel la lume mai devreme. El a răspuns că mulţi oameni au nevoie de dovezi, despre lucrările Chi. Deci, în loc de ceartă cu ceilalţi, el a preferat să lucreze solid prin tratarea pacientilor și colectarea de date valoroase. Ca urmare, zeci de mii de cazuri documentate pe o perioadă de opt ani au fost colectate şi, „Acum suntem gata. Vă rugăm să spuneţi lumii că existăm şi ChiLel pot beneficia omenirii.”.
Totuși, din motive politice, centrul a fost închis în anul 2001.
Sursa – chilel.com ; http://www.chilel.com/WhatIsChilelQigong/hospital.htm

Comentariile nu sunt permise.