Blueprint Lecția 1 – Cum Se Bobinează Corect Bobinele Magrav?

Au existat multe neînţelegeri legat de sensul (în sens orar sau în sens antiorar) de bobinare al bobinelor pentru sursele de energie magrav. Asta pentru că, la bobinarea acestora există două puncte de referinţă: sensul în care rotim tija pe care bobinăm bobinele magrav şi sensul în care rezultă bobina bobinată, care sunt în opoziţie.

Dl. Keshe ne-a explicat că, atunci când a făcut referire la sensul de bobinare CCW (CounterClockWise sau sensul antiorar), s-a referit la sensul de rotire a tijei și nu la sensul final de bobinare al bobinei. Totuși, neștiind acest aspect, cei mai mulți dintre noi au bobinat bobinele magrav în sensul antiorar ca sens de curgere.

Ca regulă, bobinele pentru magravul de energie, se bobinează întotdeauna în sens orar (CW – ClockWise). Pentru alte aplicaţii, vor exista şi bobine bobinate în sens antiorar.

Deci, în acest videoclip se explică clar cum trebuie bobinate bobinele surselor de putere magrav.

Indiferent dacă bobinăm manual sau cu o şurubelniţă electrică, se ţine cont întodeauna de acest aspect important: dacă vrem să obţinem bobine cu sensul orar (adică, firul bobinei „curge” dinspre dreapta spre stânga și face buclă în sensul acelor de ceasornic), atunci răsucim tija -fie manual fie punem şurubelniţă electrică pe- sensul antiorar!

Dacă vrem să obţinem bobine magrav în sensul antiorar ca sens de curgere, atunci la operaţia de bobinare răsucim tija în sensul orar.

Este simplu! Dacă vrem bobine CW bobinăm CCW; dacă vrem bobine CCW atunci bobinăm în sensul CW.

 

bobine-magrav-sens-orar

bobine-magrav-sens-antiorar

 

 

 

Sursa: http://magrav.ro/blueprint-lectia-1-cum-se-bobineaza-corect-bobinele-magrav/

 

 

Comentariile nu sunt permise.