Uimitoarea declarație a lui Keanu Reeves, despre lumea actuală…

 

 

Nu ar fi o exagerare dacă spunem că actorul Keanu Reeves trăiește pe o altă planetă fața de noi toți. Conversația lui conține elemente din engleza lui Shakespeare, amestecate cu elemente din argoul Californian. El a fost portretizat în mass-media internațională ca un om cu capul în nori, cu o prindere fragilă în realitate. Keanu Reeves nu crede în lumea materială în care bărbații și femeile sunt agățați în „realitatea” perpetuată a emisiunilor TV și a publicității. El rămâne departe de această realitate, dar nu este atât de naiv încât să creadă că, la rândul său, nu este un co-creator în toate. „Am făcut o înțelegere cu industria filmului. Caut oportunități care să mă poată duce la un nivel superior. Aș vrea să vă spun că într-o zi căutările mele despre adevăr, despre mine, vor ajunge la un răspuns magnific și voi fi fericit cu tot ce viața îmi va oferi.”(hollywood reporter).

Născut în Beirut în 1964, având mamă britanică și tată jumătate chinez, jumătate hawaiian, Keanu, al cărui nume înseamnă briză rece peste munți, și-a petrecut anii copilăriei în Liban, apoi în Australia și SUA – New York, până când mama lui s-a stabilit la Toronto, Canada. Părinții s-au despărțit pe când era copil, iar plimbările dintr-un loc în altul nu l-au ajutat deloc! Tinerețea plină de atracții, a pus stăpânire pe el, având probleme cu băutura și petrecerile lungi. Dar a știut să pună punct la toate și după ce a absolvit Liceul de Arte din Toronto, secția actorie, a început să vadă viața cu alți ochi! S-a lansat prin reclame TV pentru Coca-Cola și alte produse. La vârsta de 19 ani, Keanu a decis să-și schimbe viața, și-a împachetat totul într-o mașină și a condus spre Los Angeles, unde trăiește de atunci. Primul său film a fost „River’s Edge”.

La 29 de ani a făcut filmul Little Buddha. Este prima sa întâlnire cu spiritualitatea și înțelepciunea buddhistă, pe care a început să o aprofundeze. La câțiva ani după turnarea filmului a declarat: „Când l-am descoperit pe Buddha aveam aceeași vârstă ca și el. De atunci am aspirat la valori mai mari, la căutarea limiteleor mele. Încă încerc să scap de conștiința mea de Bourgeois alb și încerc să găsesc poezie în lume, lucru ce cred că mă va călăuzi să scap de trecut cu toate rămășițele lui.” (people magazine)

keanu-reeves-20060502-127105

 

Viața i-a fost plină de evenimente triste. Și-a pierdut copilul și iubita, și-a pierdut cel mai bun prieten, momente care l-au marcat adânc, lăsându-i sufletul într-un continuu zbucium. Omul Keanu Reeves este răvășit de forțe care nu-i dau pace, însă luptă pentru a-și găsi liniștea. Este rar văzut zâmbind în public și este mai mereu îmbrăcat cu hainele sale de culoare inchisă.

Cu ceva timp în urmă, actorul a făcut o declarație inedită pentru lumea în care trăiește:

„Eu nu pot face parte dintr-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște prostituate, ajutându-le să pună în evidență lucrurile care ar trebui prețuite; o lume în care nu există conceptul de onoare și demnitate, și te poți baza doar pe oamenii care spun ‚Promit’. O lume în care femeile nu-și doresc copii, și bărbații nu-și doresc o familie. În care fraierii se cred superiori, se consideră importanți stând la volanul unor mașini care aparțin de fapt părinților lor și oricine are un pic de influență încearcă să-ți demonstreze că tu ești un nimeni.

O lume în care oamenii declară în mod fals că ei cred în Dumnezeu, când de fapt stau cu sticla de alcool în mână, lipsiți total de înțelegerea religiei lor. Este o lume în care conceptul de gelozie este considerat rușinos, și modestia este un dezavantaj. Oamenii au uitat ce înseamnă dragostea și pur și simplu sunt în căutarea unui simplu partener. O lume în care se aruncă sume mari de bani pentru a-ți repara mașina, la orice mică zgârietură, în timp ce ei sunt atât de săraci și consideră că o mașina luxoasă ascunde acest lucru. O lume în care tinerii cheltuie banii părinților pe băutură, pe cluburile de noapte, iar fetele se îndrăgostesc de acești fraieri.

Bărbații și femeile nu mai sunt acum identificabili, iar toate acestea împreună înseamna libertate de alegere. Dar nu și pentru cei care aleg o cale diferită, pentru că ei vor fi considerați înapoiați… Aleg calea mea, dar e păcat că nu am găsit înțelegere în oamenii pe care i-am prețuit mai presus de orice …

Keanu Reeves

Imagini pentru keanu reeves the matrix

Reportanj de Mădălina Corina Diaconu

Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/uimitoarea-declaratie-a-lui-keanu-reeves-despre-lumea-actuala/

Comentariile nu sunt permise.