Iubirea. A poseda iubirea? Sau nu?

Imagini pentru iubire

Frânturi de discuții

”Dragă …,

Tu plângi și tânjești după proiecții de tipare sociale. Le chemi să vină așa cum le vrei tu, așa cum le-ai mai trăit sau imaginat. Din păcate, energiile sunt în continuă schimbare și aduc mereu ceva nou care nu este confrom și nici pe aproape cu ceea ce chemi. Singurul lucru real este că poți să iubești oricât poftești pur și fără o proiecție, fără ceva palpabil. Aceasta este iubirea de pe nivelul 4. Este dincolo de existența proiecțiilor, a modelelor sociale și satisfacțiilor fizice.

Nu esti defectă, toți avem nevoie de iubire. Și toți primim iubire tot timpul, dar nu de la cine ne facem planuri, ci exact de acolo de unde nu vedem în acel moment, exact de unde nu ne așteptăm.

Uite o poveste: o persoană mi-a spus săptămâna trecută că s-a îndrăgostit nebunește de un cățel, pentru că l-a văzut în timp ce dormea într-o benzinărie dând din piciorușul, din spate. Ceva atât de frumos și plin de iubire parcă nu a mai văzut și simțit niciodată! Și poartă această iubire în suflet în fiecare zi și se umple cu ea.

Desigur, tot săptămâna trecută o persoană mi-a mărturisit că s-a îndrăgostit nebunește de un bărbat, că în viața ei nu a fost atât de fericită, deși situația vieții ei nu ii permite să fie cu acel bărbat. Întrebarea este: ce fac acum? Alung iubirea pentru că nu pot să o posed?  

Desigur atingerea fizică produce o satisfacție mai mare din cauza satisfacerii simțurilor, care dau parcă plinătate iubirii. Subliniez că este o satisfacre a simțurilor. 

În lipsa satisfacerii simțurilor iubirea există totuși. Important este să te mulțumești cu atâta. Poți?

La început iubirea, a început să pâlpâie fără să aibe parte de satisfacerea simțurilor. Totuși dacă persoana se amăgește și identifică cu posibilitatea simultană de satisfacere a simțurilor, apare tristețea, dezamăgirea, durerea sau depresia. Deci simțurile nesatisfăcute sunt de vină, ele crează suferința neîmplinirii lor. O dată ce ai atins lucrul acesta atingi posibilitatea de suferință și este necesar să îți asumi și răspunderea de a ieși de acolo. Știu că ai riscat, doar ca să mai simți o dată. Dar asumă-ți și riscul că poți să suferi… Marea supărare vine din faptul că ne dorim satisfacții, dar nu ne asumăm răspunderi. Și atunci, prinși între acestea două, rămânem blocați în așteptarea unui miracol…”

Imagini pentru iubire

Imagini pentru iubire

Imagini pentru iubire

Imagini pentru iubire

Imagini pentru iubire

Imagini pentru iubire

Imagini pentru iubire

Imagini pentru iubire

 

Comentariile nu sunt permise.