Turnul cu 7 nivele. Curățirea NIVELULUI 1

Imagini pentru imagini

Material ședința de introspecție din 02.10.2016

Citate din ”Călătoria sacră a luptătorului pașnic”, Dan Millman

”Când termină de desenat, îmi arătă diagrama: -Aici este în esență, tot ce trebuie să știi. Turnul vieții se află în tine. Fiecare nivel are calitățile sale distincte și reprezintă, de la primul până la ultimul, o stare de conștiință din ce în ce mai expansionată…

Nivel 7: Transcendență -Spirit pur, nici o reminiscență a egoului

Nivel 6: Unitate –lumină Pură, comuniune cu Spiritul

Nivel 5: Inspirație pură; ochiul interior permite viziunea Spiritului

Nivel 4: Iubirea transpersonală –Deschiderea sufletului; ființa nu mai este centrată în ego. Emoția primară-compasiunea. Atribut-cum să-i servești mai bine pe ceilalți.”

”MARELE SALT

Nivel 3: Puterea personală –Emoții primare: mânia (tensiunea). Atribute-disciplina, implicare, voință

Nivel 2: Sexualitate/Creativitate –Emoții primare: tristețe, slăbiciune. Atribute: expansivitate, dorință de a îmbrățișa viața; energie și relații sociale.

Nivel 1: Supraviețuirea personală- Emoție primară: frica paralizantă. Atribut –spiritul de autoconservare.”

”Primele 3 nivele, cel al supraviețuirii, creativității și puterii, constituie domeniul Sinelui Primar. Nu este interesat și nici nu răspunde la nivelele superioare. Purificarea celor 3 nivele inferioare și integrarea armonioasă a aspectelor care le caracterizează contribuie la întărirea Sinelui Primar.”

”Nivelul 4, al inimii, reprezintă un prim contact cu Sinele Superior.”

”Ca să cureți casa, trebuie să începi cu beciul și numai după aceea te ocupi de pod.”

„Marele salt, se referă la cel mai dificil și în acelașă timp cel mai minunat salt pe care ființa umană îl poate face.., și anume din egoism și preocupările față de propria persoană, caracteristice nivelelor inferioare, în inimă. Odată ce a atins al patrulea nivel…e ca și cum ai lua liftul.”

”Scopurile exterioare și dramele cu care ne confruntăm  în existențele noastre reflectă tocmai această căutare interioară. Toate ființele umane parcurg în cele din urmă cele 7 nivele de devenire a sufletului. Întrebarea este când. ”

(Călătoria sacră a luptătorului pașnic, Dan Millman, pg.116)

”Aceasta era destinația călătoriei mele sacre; Sinele conștient trebuia însă să pornească de la primul nivel, să aprindă toate luminile și să observe aspectele specifice fiecăruia dintre nivelele inferioare parcurse, pentru ca în final să le armonizeze și să le purifice pe fiecare în parte. Lucrul acesta nu era posibil decât prin angrenarea voinței și a accepta realitatea acestor nivele așa cum era, și nu clădind pe iluzii…Înainte să vezi lumina, trebuie să cunoști întunericul..” (Călătoria sacră a luptătorului pașnic, Dan Millman, pg.119-120)

”Energiile sunt aceleași pentru toți oamenii, doar experiențele diferă. Fiecare dintre noi alege un mod particular de a reacționa și de a-și canaliza energia. Unii o stochează, alții o irosesc. Luptătorii lasă energia vieții să curgă și o direcționează întocmai cum un fermier se folosește de canale ca să-și irige culturile.”

REZUMAT DE INTROSPECȚIE

Nivel 1:  preocuparea prioritară instinctuală sau întreaga atenție zilnică și de decizie de viață este centrată pe–instinctul de supraviețuire

Nivel 2:  preocuparea prioritară instinctuală –instinctul de reproducere și relații sociale

Nivel 3:  preocuparea prioritară instinctuală –instinctul de a acționa, preocuparea pentru acumularea de putere și control

Fiecare nivel de la 1 până la 3, are o parte întunecată și alta echilibrată. Începând de la nivelul 4 în sus, nivelele nu mai au o parte întunecată din cauza frecvenței înalte de manifestare a acestora.

Fiecare nivel are două faze funcționale:

faza 1: de acumulare

faza 2:  de alunecare în partea întunecată a nivelului

Faza de acumulare presupune trăirea și astfel acumularea de emoții specifice nivelului 1, 2 sau 3. Ele pot fi negative, neplăcute sau pozitive, care dau satisfacție. Pozitive sau negative, ele reprezintă acumulări care pregătesc terenul de propulsare în partea întunecată a nivelului pe care se manifestă.

Faza de alunecare în partea întunecată, este generată de acumulările trăite pe oricare dintre primele 3 nivele. Partea întunecată a fiecărui nivel, este gradul de conștinetizare a unui spațiu intens perturbator psihic, cu reacții de boală în corpul fizic, este un spațiu de cădere în van pe o frecvență joasă de vibrație.

Așadar, problemele de rezolvat și ”curățenia” trebuie efectuate pe primele 3 nivele. ”Curățenia” presupune conștietizarea trăirilor emoționale de acumulare, presupune cunoașterea alunecărilor în părțile întunecate și evitarea cu orice preț atât a acumulărilor cât și a alunecărilor.

Faza de acumulare, reprezintă ”prosperitatea” acumularilor de pe un nivel și este practicată ca ”un sport de performanță”.

Nivel 1:

1.faza de acumulare:

-ambiții de a obține și satisfacția obținerii

-lăcomia de a avea și satisfacția lăcomiei

-dorințe multe de a avea

-obsesia de a poseda și satisfacția posesiei

-gânduri multe pentru elemente de supraviețuire: bani, mâncare; lucruri noi, speciale, multe; confort, lux, abundență; frica de boală, frica de moarte și în general orice frici; sentimentul de amenințare din partea mediului înconjurătăr resimțit ca frică

2.faza de alunecare în partea întunecată:

-sentimentul definitoriu: FRICA care nefiind eliminată conduce la instalarea SUFERINȚEI

Nivel 2:

1.faza de acumulare:

-preocupare/obsesie pentru satisfacere sexuală

-frustrare de insatisfacere

-gânduri multe pentru sexualitate

-nu poate trăi fără mediu social, poziție socială unde să se exprime și să fie ”cineva”

-obsesie pentru mediul social (povești multe, gânduri multe)

-”pierderea vremii” cu povești lungi și inutile

2.faza de alunecare în partea întunecată:

-sentimentul definitoriu este: RUȘINEA care nefiind eliminată conduce la instalarea TRISTEȚII

Nivel 3:

1.faza de acumulare:

-caută să obțină prosperitate prin putere asupra altora; tiranizarea altora

-plăcerea de a conduce, de a controla, plăcerea pentru puterea asupra altora

-obsesia muncilor sau acțiunilor din care nu te poți opri

-efortul depus pentru a împlini anumite obsesii forțând vitalul peste măsură

2.faza de alunecare în partea întunecată:

-sentimentul definitoriu este: FURIA care nefiind eliminată conduce la instalarea OBSESIEI

O altă corelare utilă, ar fi corelarea celor 3 nivele cu organele interne. Însemnând că, acumulările ca și căderile de pe fiecare nivel determină boli ale organelor interne de pe acel nivel.

Astfel avem:

Nivel 1:

-ține de elementul pământ sau Pritivi; pământul calmează și reglează energetic acest nivel

-organe interne de eliminare a materiilor ”grele„: intestin gros, colon, rect, valva ileo-cecală, pancreas, etc.

Nivel 2:

-ține de elementul apă sau Apas; apa calmează și echilibrează acest nivel

-organe interne ”cu lichide”: rinichi, intestin subțire, căi urinare, vezică urinară, ovare, uter, prostată, etc.

Nivel 3:

-ține de elementul foc sau Tejas; focul calmează și echilbrează acest nivel

-organe interne de ”concasare” , de prelucrare: stomac, ficat, fiere, splină, etc.

Curățirea NIVELULUI 1

citate din Dan Milman, Călătoria sacră a luptătorului pașnic

  • ”Pe primul nivel, când erai singur și luptai pentru supraviețuire, te agățai înspăimântat de energia vieții, întocmai ca un avar care își strânge cu îndârjire averea la piept; pentru că ai blocat astfel curgerea energiei, a intervenit suferința.”
  • ”Frica este partea întunecată a primului nivel…Pe primul nivel am rupt lanțurile fricii”
  • Frica o să mai apară, dar ți-ai schimbat atitudinea față de frică. Știi cum să te raportezi la ea. Frica este o reacție naturală a corpului. Ceea ce trebuie să înveți, este să înlături tensiunea asociată ei, să îți ții firea, să rămâi calm și să acționezi indiferent ce presupune asta. Frica nu va mai fi stăpâna, ci servitoarea ta.
  • ”Primul nivel se referă numai la frică și instinctul de supraviețuire. Este vorba și de sentimentul că te afli singur împotriva întregului univers, de acumulările de energii ..Normal este să te deschizi și atunci devii vulnerabil, iar acele energii sunt eliberate și se pot manifesta plenar în viața ta, în sfera relațiilor.”

Prima acțiune de purificare a nivelului 1, este schimbarea alimentației cu o alimentație curată și echilibrată. De asemenea, îngrijirea corpului prin efectuarea curelor de purificare. Acestea conduc la rafinarea vibrațiilor de pe nivelul 1 și schimbarea atitudinii interioare.

Citate din BUDDHA

  • Lăcomia apare de la ideea falsă care are la bază satisfacția de a pune stăpânire pe ceva. Mânia provine de la ideea greșită de a nu se putea accepta situația care se trăiește sau evenimentele care survin. Stupiditatea apare la cel care nu știe a se comporta corect. Eroarea apare din ideile greșite care decurg dintr-o învățătură proastă. Lăcomia, mânia și stupiditatea sunt cele trei focuri care ard lumea. Focul cupidității încinge pe toți cei care din cauza lăcomiei au pierdut modul just de a vedea.Focul mâniei arde pe toți cei care și-au pierdut gândirea lor corectă prin mânie. Focul stupidității istovește pe toți cei care nedând atenție Învățăturilor Divine, au pierdut modul just de a vedea.  Aceste flăcări ard nu numai propria persoană, ci sunt cauze de suferințe și de fapte rele pentru semeni.”
  • Lăcomia, mânia și stupiditatea sunt ca febra. Dacă un om are febră, locuind chiar într-o cameră confortabilă, se va simți rău și va suferi de insomnie. Când nu are febră se bucură ușor de un somn liniștit chiar în timpul unei nopți reci de iarnă, dormind pe pământ, numai pe o pătură de frunze, sau în timpul unei nopți calde de vară într-o cameră mică și închisă.
  • Dorințele omului sunt fără limite. Ele se aseamănă cu setea unui om care bea apă murdară; această sete nu numai că nu este niciodată potolită, dar ea crește continuu. De asemenea, cel ce caută să-și satisfacă dorințele nu face decât să le sporească și să atragă suferință multiplă. Satisfacția dorințelor nu este niciodată completă; ea lasă totdeauna în urma ei o neliniște și o iritare care nu poate fi niciodată domolită. Pentru a-și satisface dorințele, oamenii se luptă unii cu alții; rege cu rege, vasal cu vasal, părinți cu copii, frați cu frați, prieteni cu prieteni; pentru a-și satisface dorințele, oamneii ajung chiar să se omare între ei. Forța dorinței este atât de puternică încât oamenii sunt împinși spre satisfacerea acestora în cele mai cumplite situații. ”
  • Când apare dorința pământească, acțiunea interesată urmează; când apare acțiunea interesată, suferința urmează. Dorința, acțiunea și suferința sunt ca o roată care se învărtește fără oprire. Din moment ce rotația acestei roți nu are nici început nici sfârșit, cum este posibil să se scape de ciclul nașterii și al morții? Pentru a obține aurul pur, trebuie topit metalul brut și îndepărtate toate substanțele impure. În același fel, când se topesc toate pasiunile și atașamentele, și se îndepărtează astfel toate impuritățile fiecare om poate să descopere natura sa esențial divină, să atingă Înțelepciunea și să iasă astfel din acest ciclu al reîncarnărilor. ”
  • ”Există două feluri de pasiuni pământești care vin să întunece puritatea gândirii. Prima dintre acestea este pasiunea de a face deosebiri, prin care oamenii devin confuzi în judecată. A doua dintre pasiuni este aceea pentru gustul emoțiilor, prin care oamenii se rătăcesc atribuind valori greșite lucrurilor.”
  • ”Căutând a se agăța de toate lucrurile plăcute pe care le vede sau le aude, omul este condus gradat la atașarea de toate emoțiile. El ajunge uneori chiar a ceda dorinței de a muri. Este important de știut că aceleași pasiuni sunt originea tuturor celorlalte, și anume: lăcomia, mânia, stupiditatea, ura, gelozia, măgulirea, înșelarea, orgoliul, invidia, disprețul necumpătarea, egoismul.”

 

Atunci când descoperi și cunoști sursa schimbării,
poți fi pe tărâmul schimbării fără să suferi.
Vei cunoaște sursa timpului și produsele timpului.
În tărâmul dinamic numit viață,
tărâmul activității, schimbării și timpului,
acțiunile se vor întâmpla dar tu vei ști că nu tu ești făptuitorul lor.

Mergi, dar nu mergi.
Râzi dar nu râzi.
Gândești dar nu gândești.
Totuși o recunoaștere apare: „Nu e nimeni aici care face ceva.”
Acesta paradox apare din acela care e capabil să meargă în ambele lumi.

~ Mooji ~

Comentariile nu sunt permise.