Curățirea NIVELULUI 2. Iubirea, sexualitatea, flirtul, seducția

Imagini pentru iubire

Ședința introspecție 30.10.2016

  • ”Pe al doilea nivel, ești în relație cu viața și cu ceilalți oameni; aici, ambele principii ale vieții, masculin și feminin, sunt active și se află în echilibru. Al doilea nivel, nu se referă numai la sexualitate, ci la celebrarea energiilor vieții. Energia este Spirit, energia este sacră. În fiecare zi ai această alegere de făcut: să controlezi curgerea energiilor vieții, sau să încerci să le stochezi. Mitul cutiei pandorei nu se referă la eliberarea unor ființe malefice, demoniace, dintr-o casetă ce fusese închisă, ci este felul în care gestionăm energia vieții, ce facem cu ea. Dacă o irosim în loc să o folosim cu înțeleciune pentru un scop, vom avea instinctiv un sentiment de pierdere a vieții, un soi de tristețe…”
  • ”Tristețea este partea întunecată a celui de al doilea nivel.”
  • ”Pe al doilea nivel, m-am eliberat din lanțurile rușinii pentru a pemite energiei vieții să curgă prin mine…”

(citate din Călătoria sacră a luptătorului pașnic, Dan Millman)

REZUMAT DE INTROSPECȚIE. Impuritățile acumulate pe nivelul 2

Nivel 2:  preocuparea prioritară instinctuală –instinctul de reproducere și relații sociale

1.faza de acumulare:

-preocupare/obsesie pentru satisfacere sexuală

-frustrare de insatisfacere

-gânduri multe pentru sexualitate

-nu poate trăi fără mediu social, poziție socială unde să se exprime și să fie ”cineva”

-obsesie pentru mediul social (povești multe, gânduri multe)

-”pierderea vremii” cu povești lungi și inutile

Acumulările de pe nivelul 2, expun sau conduc cu ușurință în partea sa întunecată.

2.faza de alunecare în partea întunecată:

-sentimentul definitoriu este: RUȘINEA care nefiind eliminată conduce la instalarea TRISTEȚII

-rușinea aduce: tristețe, emoții negative de blocare în vinovăție, inhibare, rușinea de ”a da ochi cu lumea”, nevoia de izolare, respingerea propriului corp și a energiei sexuale blocându-i curgerea liberă.

 

Cum erau relațiile și sexualitatea în Satya Yuga (epoca de aur)

 ”Satya Yuga este prima dintre cele patru yuga , numită și „Yuga (epoca sau Era) Adevărului”, când omenirea este guvernată de zei; orice manifestare era de cel mai pur ideal și omenirea permitea ca bunătatea și iubirea să domnească suprem.  Este o epocă a binelui, a frumuseții și purității sufletești, a cunoașterii spirituale, a meditaței, a faptelor lipsite de răutate sau înșelăciune. Nu existau nici săraci, nici bogați, toți erau egali. Satya Yuga durează 1,728,000 ani. ” (Wikipedia)

 În Satya Yuga, epoca de aur, relațiile și expresiile sexuale reflectau o conștiință care era mult mai evoluată și mai matură decât în Kali Yuga în care suntem acum, epoca actuală a distrugerii, a disoluției, ultima din ciclul rotației erelor.

În înțelegerea referitoare la diferitele moduri de aplicare a iubirii, este esențial de înțeles că intenția relațiilor consta în crearea “unității” între sufletele celor doi, într-o îmbrățișare a experienței iubirii pure, divine.

În Kali Yuga, relațiile se bazează pe conștiința dualității. Acest tip de relații nu funcționează și nu satisfac dorințele inimii. Aceste  relații au provocat diferite suferințe si nostalgii.

Dar mulți descoperă acum realitatea distorsionată pe care o au despre relații și își deschid inimile pentru a echilibra polaritatea feminină cu cea masculină, în ființa lor așa cum a fost în Satya Yuga.

În primul rand, ei vor deveni conștienți de faptul că totul începe cu propria persoană.“Celălalt” este, pur și simplu, o oglindă împreună cu care să evolueze și de la care să învețe. Ei vor realiza că nimeni nu îi poate iubi mai mult în suflet decât ei, pe ei înșiși.

Ori de câte ori cauți pe altcineva care să-ți ofere dragostea pe care nu ești dispus să ți-o oferi singur, creezi nevoia.  Nevoia dureroasă de a fi iubit sau de a nu fi iubit de cineva.

Din cauza acestor distorsionări, oamenii din Kali Yuga nu personifică echilibrul potrivit care să atragă tipul de relație după care tânjesc. Astfel, relația care se obține și se crează se bazează mai degrabă pe nevoie, decât pe crearea unității.

Acest lucru, nu va funcționa niciodată sau cel puțin nu pentru mult timp. Într-o relație dezechilibrată, ambii parteneri oglindesc unul către celălalt aceste dezechilibre: nevoia, simțul de proprietate, așteptările nerealiste, controlul, manipularea și așa mai departe.

 Ori de câte ori doi oameni sunt împliniți și compleți în Sine, echilibrând energia lor feminină și cea masculină, sunt atât de îndrăgostiți de ei înșiși, încât nu mai au nevoie ca altcineva să le satisfacă nevoile emoționale. Ei se simt întregi, fericiți și norocoși și emană bucuria de a trăi cu, sau fără partener. Nu simt lipsa de iubire și goliciune interioară pe care o resimt cei care au nevoi și sunt dezechilibrați.

Când echilibrul intern între energiile masculine și feminine este realizat, atunci și doar atunci, va fi lansată chemarea pentru materializarea partenerului potrivit de viață – dar numai dacă aceasta este dorința și calea care trebuie parcursă. Această “uniune Divină” cu sufletul pereche se poate manifesta în viață doar prin intervenția Sinelui Superior.     

 În Satya Yuga oamenii se respectau unii pe alții, în sensul în care nu ar fi acceptat sau nu s-ar fi mulțumit “niciodată” cu o relație care să le ofere mai puțin decât 100% din împlinirea de pe toate planurile.

În Satya Yuga, exista întodeauna stimă și respect în cadrul cuplului. Acest lucru nu înseamnă că erau întotdeauna de acord – dar chiar și atunci când exista o diferență între dorințe sau de moduri de a vedea lucrurile, ei își respectau punctele de vedere și acestea nu reprezentau motive de ceartă sau dispută. Ei nu aveau acest atașament de a avea dreptate sau nu – și nu se iubeau mai puțin, din cauza diferențelor de opinie. Cuplurile petreceau cât de mult timp doreau împreună, având răgazul necesar pentru a avea grijă de celălalt, pentru a se iubi și a-și arăta aprecierea.

Le plăcea foarte mult să-și ofere mici atenții, cu tandrețe și afecțiune. Ei își exprimau sexualitatea și intimitatea unul față de celălalt, ori de câte ori doreau – întodeauna într-o atmosferă minunată, relaxantă.

 Agresiunea în cuplu. Deși în prezent, în Kali Yuga, femeile/bărbații se deschid în fața potențialului lor feminin/masculin ca parteneri egali, mai există încă mulți care tolerează inegalitatea în cuplu, precum și agresiunea verbală și fizică ca viață de cuplu firească. Multe femei nu se simt demne de a fi iubite, tolerează bătăile, lipsurile și violarea integritatii și libertății, considerând că relațiile abuzive reprezintă un mod normal de viață.

Probleme de supraviețuire. Relațiile de cuplu nu erau supuse problemelor legate de supraviețuire și dificultăți financiare cu care se confruntă cuplurile în prezent. Nu erau caracterizate de stres, si era ușor să păstrezi iubirea și armonia în cuplu. Datorită iubirii, a conștiinței mature și a respectului față de Pământ, exista un flux continuu de energie ce se revărsa din univers și care ne asigura toate nevoile. Toate lucrurile utile vieții existau pe gratis pentru toată lumea.

 Sexualitatea lor era întotdeauna exprimată cu o bucurie și o încantare pură față de celalalt și considerau sexualitatea ca parte a procesului lor de maturizare.

Uniunea. Apoi venea un timp când două suflete doreau să se unească pentru a-și împărtăși calea sufletului lor  și decid să-și ia un angajament. De obicei, este unul de evoluție, nu neaparat de natura permanenta. Atunci când două suflete se unesc într-o căsătorie angajată, aceasta ii onorează pe amandoi ca parte din întregul Divin. Rareori se întâmpla ca în aceste căsnicii să apară tensiuni, și erau de lunga durată.

Despărțirea. Când ambele părți simt ca experiența lor comună a luat sfârșit, se despart într-o maniera foarte prietenoasă și iubitoare, și în armonia acordului mutual. Ei își spun unul altuia: “Îți multumesc, dragul meu/draga mea. A fost minunat că am avut această ocazie de a crește în cadrul relației cu tine și pentru ce am învățat împreună. Îți mulțumesc pentru iubirea, tandrețea și afecțiunea pe care am împărtășit-o împreună și pentru evoluția spirituală și înțelepciunea pe care am câștigat-o din relația noastră. Vom rămâne prieteni toată viața, deși vom merge pe drumuri diferite către noua noastră experiență de viața și de evoluție a sufletului”.       

Suflete gemene. Partenerii erau foarte tandrii. Atunci când două suflete se angajau într-o căsătorie prin angajament pentru un timp foarte îndelungat și simțeau o mare dragoste unul față de celălalt, chiar și după sute sau mii de ani, sunt, de obicei, suflete gemene. Mai devreme sau mai târziu, cele două suflete cereau  pentru a primi permisiunea de a se uni într-o căsătorie sacră. Aceste uniuni deveneau permanente și ei rămâneau pentru întodeauna împreună, ca suflete gemene în orice dimensiuni.

Cum își exprimau sexualitatea partenerii? Din punct de vedere fizic, ei se contopeau unul cu celalalt într-un mod mult mai profund și mai intim decât se face în prezent. Atunci când se uneau își contopeau trupurile fizice, câmpurile energetice și toate chakrele, în acest act de iubire. Considerau actul sexual ca pe o “uniune cu Divinul” și toate chakrele participau, întotdeauna, la unison cu inima – ceea ce conducea la o experiență mai amplă. Exprimarea sexuală se baza mai întâi pe implicarea focurilor inimii.

În prezent, în epoca prezentă, exprimarea sexuală implică doar primele chakre – cea a creativității și cea a supraviețuirii. La aceia care sunt cu adevărat “îndrăgostiți”, intervine și chakra inimii.

În Satya Yuga, oamenii nu s-ar fi angajat niciodată într-un act sexual lipsit de o iubire profundă față de celălalt, sau în scopul de a câștiga favoruri, ori pentru motive de manipulare.

Datorită nivelului de evoluție, aveau mai multe chakre activate. Aveau activate cele douăsprezece chakre principale, plus cele douăsprezece chakre secundare, aferente fiecărei chakre principale. Asta înseamnă 144 de chakre care sunt angajate în exprimarea sexuală.

Atunci când iubirea dintre doi oameni care se unesc într-o expresie de iubire Divină – ca pur feminin și pur masculin – este foarte profundă, și atunci energia uniunii rezonează în întregul sistem solar. Ea se simte ca un semn de recunoștință pentru iubirea lor și pentru prilejul oferit de această uniune.

Practici sexuale aberante în Kali Yuga, în prezent. Este necesar să fie reevaluate consecințele emoționale negative ale partidelor de sex care presupun puțină iubire sau chiar deloc, față de celălalt. Foarte multe femei au renunțat la sexualitate și la energiile lor Divine, pentru că au fost abuzate, maltratate, întinate, violate, reprimate și dezonorate. De multe ori femeile credeau că nu valorează prea mult, în afară de a servi ca obiect sexual și de a reprezenta o posesiune materială pentru satisfacerea nevoilor fizice și emoționale ale bărbaților. Acum este vremea ca ambele sexe să-și vindece aceste răni profunde.

Aducerea pe lume a copiilor. În Satya Yuga, oamenii erau complet liberi să se bucure de sexualitatea lor, fără povara sau teama sarcinilor nedorite. Sarcinile apăreau numai atunci când un suflet era invitat prin intenție să se încarneze și să evolueze în comunitatea lor. Concepția are loc în plan energetic, în corpul subtil, și se manifestă fizic. Copiii puteau veni pe lume numai în cuplurile unite printr-o căsătorie sacră. Atunci când un cuplu lua decizia de a avea un copil, partenerii se duceau la temple, unde discutau despre intenția lor cu preotul superior și făceau o cerere subtilă pentru a li se acorda acest privilegiu. Doar cuplurile care atingeau o maturitate spirituală înaltă primeau permisiunea de a aduce suflete noi, pentru întrupare.

 Atunci când cuplurile primeau permisiunea de a aduce un suflet nou în comunitatea din Satya Yuga, acest lucru era considerat a fi foarte sacru. Viitorii părinți intrau apoi în legătură directă cu unul sau mai multe suflete candidate la acest privilegiu din tărâmul luminii. Odată ce candidatul era ales, aveau loc multe întâlniri la nivel interior între sufletul ce urmează să vină la întrupare și viitorii părinți. Era vorba de aproximativ șase până la douăsprezece luni de pregătire pentru concepție. Calea sufletului și obiectivele încarnării lui erau studiate atent, până când totul era pregătit pentru acest angajament sacru. Era ceva de neconceput să aduci la încarnare un copil, fără ca, înainte să faci cele mai înalte și mai complete pregătiri.      

 După concepție, părinții se mutau temporar la temple, pentru așteptarea evenimentului. În acest timp, viitorii părinți se copleșeau unul pe celălalt cu cea mai pură iubire de care erau capabili ca parteneri de cuplu. Ascultau muzică, ale cărei acorduri să le ridice vibrațiile și se lasau patrunși de frumusețea rafinată. Membrii clerului din temple onorau și întâmpinau cu bucurie sufletul destinat să devină parte din comunitate. Copiii din Satya Yuga erau pe deplin doriți. Pe durata perioadei de gestație, sufletul care așteapta să fie născut simțea din plin iubirea părinților și a comunității.

Calea fiecărui copil era întodeauna cunoscută și respectată și fiecare primea toată atenția de care avea nevoie pentru a crește în întelepciune și în dobândirea de cunoștințe.

 

Care este armonia funcțională a energiilor feminiene și masculine?

În fiecare ființă umană există doi poli importanți de producere a energiei, de a căror activare depinde direct buna funcționare a organismului și sufletului. Este vorba despre centrul iubirii și centrul energiei sexuale. Cele două polarități activate vor emana unul spre celălalt energii care se întrepătrund într-o îmbrățișare intimă, generând un puternic flux de energie de viață. Mai întâi se activează energia iubirii în suflet, apoi energia iubirii din suflet coboară în zona sexuală activând-o prin polarizare. După activarea ei circuitul este complet, și se declanșează o reacție explozivă de viață. Atunci ființa este completă în ea însăși, polarizată, plină de energie de viață care întinerește, dă sănătate, farmec, sațietate, candoare, bucurie fără motiv.

Un mare inițiat și înțelept numea această activare energetică : ”a avea o realție amoroasă cu infinitatea”. Pentru că atunci când este lăsată să se activeze complet, face conexiune între energia sexuală fără a simți sexualitate și energia iubirii din suflet fără a simți iubire pentru cineva anume. Este o iubire de viață, o dragoste pentru viața spiritului viu ce suntem, ca o explozie de bucurie fără a fi legată de ceva, fără a mai avea nevoie de altceva pentru a se manifesta.

 

Energia feminității/masculinității

Simțiți senzația emoțională produsă în suflet și corp de admirarea dansului, de contopirea cu emoția poeziei, a artei în general? Această senzație este energia lui Svadhithana, energia de creativitate și celebrare a vieții, care se răspândește în corp și umple sufletul trezindu-l la viață, la bucurie de viață. Este o energie de șarm, de farmec, de fascinație, de lascivitate, de voluptate. Ea este de asemenea activată și întrețiută activă și prin interacțiunea cu cei de sex opus în general prin interacțiune de flirt politicos fără a avea intenția de a realiza o relație, un flirt de curtoazie (amintiți-vă anii ”60 sau mai devreme când bărbații erau curtenitori și galanți cu orice femeie) și în cazuri mai particulare prin interacțiune de seducție.

Fără energia feminității/masculinității activată în corp, persoana este dezechilibrată, lipsită de energie și chef de viață.

Acesta este simplul secret al conservării și efervescenței energiei de celebrare a vieții, care trebuie menținută vie ca un foc continuu pentru că este un foc al vieții de spirit, al bucuriei de viață.

 

Flirtul 

Ridicat uneori la rang de artă, flirtul face parte din natura umană.

Acest mod distractiv și inocent de a interactiona cu o altă persoană are beneficii garantate, dar ne solicită o serie de abilități, precum cele de comunicare verbală și non-verbală, creativitatea, inteligența sau empatia.

Chiar dacă nu te numeri printre norocoșii care flirtează cu aceeași ușurință și naturalețe cu care respiră, cu un pic de exercițiu poți ajunge să stăpânești această artă. Tot ce ai de făcut este să încerci să ai mai multă încredere în tine și să interacționezi mai mult cu alți oameni.

Distrează-te. Înainte de toate, flirtul ar trebui să fie amuzant. Indiferent dacă ești tu cea/cel care ia inițiativa sau dacă altcineva te abordează, important este ca amândoi să vă distrați. Nu lua totul prea în serios: Fii jucauș(ă) și relaxat(ă). Buna dispoziție este contagioasă!

Fii încrezător/încrezătoare. Cei mai buni seducatori sunt optimiști prin excelență și sunt multumiti de propria persoana. Pentru a flirta cu succes trebuie să te simți bine în pielea ta. Dacă afișezi o atitudine optimistă și pozitivă față de viață, vei vedea că vei reuși să atragi persoana potrivită pentru tine, dacă asta intenționezi.

Flirtul conduce la o stare de bine, în corp fiind eliberate dopamina, serotonina și adrenalina, substanțe chimice recunoscute că întrețin fericirea.

Autoarea Sue Ostler a mai arătat că flirtul reduce nivelul de stres. De asemenea, faptul că partenerul de flirt îți dedica toată atenția și te face să te simți atractivă îți crește stima de sine și încrederea.

De altfel, te poate ajuta să-ți găsești sufletul pereche, flirtul putând reprezenta începutul unei relații romantice, sau să apreciezi mai mult ceea ce ai, dacă ești deja într-un cuplu.

Se spune că orice comportament uman este îndreptat spre o finalitate. Flirtul nu face excepție. Nu este, însă, întotdeauna vorba despre dorința de implicare într-o relație sexuală, care se bazează pe atracția fizică.

Uneori putem flirta cu persoane care nu ne atrag deloc fizic sau sexual. O facem numai pentru distracție și buna dispoziție a noastră și a celorlalți.

Dat fiind faptul că atunci când flirtăm ne simțim bine, un alt motiv ar putea fi pur și simplu distracția. Este

o forma jucăușă de a interacționa cu celălalt, atâta vreme cât acceptați amândoi regulile jocului.

Putem flirta și atunci când dorim să ne creștem încrederea în noi înșine și să ne simțim bine cu privire la propria persoană.

Cercetătorii constată că flirtul are totdeuna un efect benefic asupra sexului opus, deoarece contactul cu acesta provoacă o benefică explozie de hormoni, conform Infoniac.  Pentru bărbați, chiar și simpla prezență a unei femei atrăgătoare, contribuie la creșterea semnificativă a nivelului de testosteron și de cortizol. Ambii hormoni sunt asociați cu simțul afecțiunii și tendința spre curtoazie.

Studiile au arătat că, pentru un bărbat, simpla conversație cu o femeie atrăgătoare, chiar și fără perspectivă unor întâlniri ulterioare, poate fi adesea mai de efect decât petrecerea timpului cu prietenii la un bar.

http://www.ziare.com/

 

Seducția

”A seduce„… Ceva atat de subtil! E foarte greu să explici acel ceva imponderabil cum e farmecul personal. 

Se poate defini seducția ca o interacțiune ce pre­supune ispita, atracție, utilizarea unui farmec subtil pentru a-l influ­en­­ța pe celălalt, care participă și se lasă influențat. E acțiu­nea reciprocă de a conduce și a fi condus.

Să faci pe cineva să-și mute centrul de greutate! Să îi lași convingerea că adevă­ra­ta valoare e de găsit în cel care a exer­citat seducția.

Să-l faci pe celălalt să te privească cu recunosștință pentru freamătul lăuntric pe care i l-ai provocat. Să-l faci să te considere simbolul unei lumi pe care n-o știe, dar pe care și-o dorește. Seducția are mereu o parte de autosugestie.

Nu e deajuns să existe o prezență seducătoare, mai trebuie să te lași în voia reveriilor. Te transpui într-o stare de spirit despre care ești convins că altul ți-a produs-o, când, de fapt, ți-ai potențat-o singur. Nu înseamnă că nu poți fi sedus îm­po­triva voinței tale. Chiar dacă nu vrei să fii sedus, se poate întâmpla să fii. În schimb, se mai poate întampla să seduci fără să-ți fi propus asta. Te pomenești cu un triumf pe care nu ți-l doreai.

Atenție: există seduc­ții care nu au nimic erotic. Ori­ce con­ver­tire bruscă, orice angajare în numele unei cauze, orice metamor­foză morală și, în genere, orice schimbare bruscă în atitudinea unui om au la origine un act elementar de seducție.

Înclinația de a seduce e înnăscută. Din pă­ca­te, tehnica seducției, nu. Ceea ce înseamnă că, pentru a fi seducător, trebuie să înveți să fii. Nu cred că există o rețetă universal valabilă. Fiecare, după cât farmec nativ are și după cum știe să-l potențeze prin cizelare culturală. Dar marii seducători sunt, din naștere, cuceritori. Nu le mai lipsește mare lucru pentru a da altora senzația de vrajă dominatoare.

http://www.psychologies.ro

Frumusețea și dragostea sunt o joacă de seduncție. În asta constă frumusețea vieții.
 
 

Pentru că doar atuncea când ultima frunză de castan se va fi scuturat,

voluptatea ei va fi întâlnit plăcerea.

Plăcerea de a fi, plăcerea de a simți cum marea înghite pământul

Și se revarsă întreagă peste suflare…

Apoi se înalță din nou în valuri de dorință crude,

sau moi, sau gingașe, sau reci sau duioase,

Dar niciodată, nici măcar o singură dată, lipsite de iubire…

 

Pentru că doar atuncea când ultima suflare a nopții

Se va fi răsfirat în adâncul fără fund al universului,

Voluptatea ei va umple visele, va răscoli nisipurile negânditului,

Va mătura cămașa sufletului pentru a-l umple cu ceva nou și necunoscut,

Va colinda într-o clipită pământul de-a lungul și de-a latul

Pentru a-și lăsa voluptatea peste tâmplele moi ale ierbii din noapte.

Dar niciodată, nici măcar o singură dată lipsită de iubire…

 

Pentru că doar atuncea când suflarea nopții își va găsi liniștea,

În sufletul ei va coborî lin voluptatea…

Voluptatea iubirii de stele,

Voluptatea iubirii de viață,

Voluptatea atingerii corpului peste câmpuri fierbinti de dor

Neștiute de lume, neștiute de tine, negandite de mine,

Dar găsite-n ungheruri de plin…

Dar niciodată, nici măcar o singură dată lipsită de iubire…

Comentariile nu sunt permise.