Să NU faci lucruri fără suflet… 06.12.2016

Imagini pentru egoul

Să faci lucruri fără suflet înseamnă să îți mimezi existența, înseamnă să îți minți existența.

Egoul minte existența ! Egoul ne conduce în emoții și stări interioare din care acționăm fără suflet. Acționăm din impulsul fricii, nu din suflet; acționăm din furie, din răutate, din răzbunare sau ură, din mândrie rănită; acționăm ca să pedepsim, ca să batjocorim… Acționam din aroganță, acționăm din vanitate rănită, din jignire… Acționăm din interes, acționăm mințind pentru a părea mai speciali în ochii celuilalt sau pentru a obține orice alt beneficiu care să ne încânte egoul : ”uite cine sunt eu!” . Dar nu este cu suflet!

Unde este sufletul în toate astea? De ce ne pierdem de sufletul nostru? Toate acestea sunt un interes, interesul de satisfacere a egoului. Dar de ce să nu fie interesul de satisfacere a SUFLETULUI?

Domeniul de SUFLET se cultivă și întreține până când se întipărește gradat în comportamentul deformat de ego. Cultivându-l, se extinde gradat aproape fără să ne dăm seama, deoarece produce în suflet o savoare. Apare bucuria de a fi însoțiți în tot ceea ce facem de savoarea sufletului. Senzația sensibilă de savoare este însoțită de bucuria descoperirii a ceva nou, este însoțită de o stare sinonimă cu cea a copilului lăsat să se joace cu cea mai frumoasă și magică jucărie, este o expansiune de bucurie.

Toate sunt în Suflet! Sufletul face asta! Nu noi, nu mintea, nu egoul. Pentru că noi suntem SUFLETUL! Noi nu suntem nici egoul, nici stările sau emoțiile negative, noi nu suntem ceea ce ne dereglează și ne aduce tristețe sau depresie. Nu, nu suntem noi aceia și putem refuza să fim acel lucru exact în acel moment spunând răpicat cu glas tare sau în sinea noastră: ”Nu sunt eu acela și refuz să fiu!”.

A refuza cu determinare să fim ceea ce propune egoul, este cel mai bun lucru pe care îl putem face exact în acel moment și cu această ocazie ne obținem ”salvarea sufletului”, ne obținem calea de întoarcere în suflet. Acesta este începutul. Iar dacă începutul a fost făcut, atunci sufletul cu pași timizi va face primul pas spre a se manifesta într-una dintre micile clipe de viață, înseninându-ne. Apoi când va prinde mai mult curaj, ne va aduce bucurie, și bucurie expansivă! Vom avea idei noi constructuive, vom simți că putem deschide noi drumuri de a experimenta viața și asta ”ne va da pe spate” de bucurie !

Cum să nu simți duioșie, drag sau dragoste? Cum să nu simți cădură duioasă? Cum să nu simți bucuria de a fi liber să trăiești din plin, fără frici? Cum să nu simți realitatea transformată în magie și curiozitatea de a vedea mai mult?  Cum să nu simți că vrei să te joci în spațiul din intimitatea ta? Cum să nu simți că acolo cânți, dansezi sau reciți poezii? Cum să nu simți că acolo în intimitatea ta ești îndrăgostit de viață și mulțumești cerului, soarelui, stelelor și domnului Pom care te privește, pentru asta?

Numai SUFLETUL ne face diferiți de a fi banali, răi și urâți. Și cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla în toată existența noastră, este să ne pierdem de suflet.

Dar vestea bună este că SUFLETUL nu ne părăsește niciodată atâta timp cât suntem în viață. Așteaptă doar să ne întoacem la EL…

 

Elena

 

Imagini pentru sufletul

Comentariile nu sunt permise.