Drumul către libertate – Paramhansa Yogananda

1275684_original

„Reîncarnarea solicită sufletelor să călătorească prin regatele minerale, ale plantelor, ale animalelor și ale oamenilor, inclusiv prin toate rasele umane pentru a putea transcende limitarea la doar un singur corp sau la o singură rasă, și pot învăța cum să se perceapă ca fii omnipotenți ai divunului, atotprezent.

Atâta timp cât omul are în inimă ură și repulsie, va bate îndelung coridoarele reîncarnării. După opt milioane de vieți, viața omenească, din punctul de vedere al maeștrilor hinduși, este într-un final realizată. Nu pierde această viață umană, câștigată cu greu, prin prostii, bălăcindu-te în noroiul simțurilor și al ignoranței, ci realizează faptul că în această viață omenească ai șansa, prin unirea conștientă cu Spiritul omniprezent și prin simțirea înfrățirii cu toate ființele, să te cunoști pe tine ca pe o parte binecuvântată dintr-un tot, nu ca dintr-o rasă, ci ca o parte din tot și din fiecare ființă.

Atunci când simți că stelele, norii, păsările, animalele, oamenii și proscrișii sunt cu toții rudele tale de sânge, și atunci când inima îți bate în ei, atunci nu vei mai fi chemat să te reîncarnezi. Te vei duce liber să deschizi porțile de curcubeu ale înțelepciunii, pentru ca toată suferința ființelor și neființelor să dispară în libertatea eternă a divinului.”

(Paramhansa Yogananda, „Karma și reîncarnarea”, Pro Editură și Tipografie, 2007)

Comentariile nu sunt permise.