Un uragan de materie întunecată va trece peste Terra în perioada următoare

dark-matter-hurricane-Nov.-16-14.09

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Zaragoza, Spania, sugerează că un uragan impresionant de materie întunecată va acapara Pământul în perioada următoare. Acesta se deplasează cu o viteză uluitoare prin Calea Lactee și în perioada următoare va trece și prin Sistemul Solar.

Conform calculelor făcute de astronomi, acest uragan de materie întunecată se deplasează cu o viteză de peste 500 de kilometri pe secundă și este considerat fenomenul cel mai impresionant detectat în galaxia noastră.

Cel mai confortabil aspect este că acest uragan nu ar trebui să cauzeze nicio problemă vieții de pe Terra și ar putea să-i ajute pe specialiști să înțeleagă unele dintre secretele materiei întunecate. De asemenea, specialiștii susțin că nu vom știi când uraganul va trece peste planeta noastră, dar posibilitatea unei detectarea directă a materiei întunecate se poate face cu ajutorul unor aparate speciale.

Originea uraganului

Folosind datele colectate de la sonda Gaia Agenția Spațială Europeană (ESA), astronomii au descoperit un flux stelar, care provine din rămășițele unei galaxii sferoidală pitice, care a fost înghițită de Calea Lactee cu mulți ani în urmă.

Acest sistem de stele numit S1 a lăsat un flux de stele care orbitează în jurul centrului galactic. De aici s-a născut un flux de materie întunecată, care trece prin Calea Lactee și inclusiv peste planeta noastră.

Apocalipsă iminentă?

Deși oamenii de știință au arătat clar că acest uragan de materie întunecată nu trebuie să producă efecte dăunătoare pe Pământ, mulți cred că aceste evenimente spațiale neobișnuite sunt semne clare ale apocalipsei iminente.

Acestea se bazează pe teoria propusă de Dr. Lisa Randall, care a sugerat că asteroidul care a ucis dinozaurii acum 65 de milioane de ani, a fost deviat de o furtună de materie întunecată. Chiar și cercetătorul Frank Hoogerbeets, care conduce situl Ditrianum, a prezis că uraganul materiei întunecate ar putea provoca un cutremur major pe Pământ în zilele următoare.

Aceste teorii se bazează doar pe supoziții și nu există nicio bază științifică. Oamenii de știință susțin că nici nu vom simți când uraganul de materie întunecată va trece pe lângă planeta noastră.

 

Sursa: https://www.efemeride.ro/

Comentariile nu sunt permise.