Cazul inexplicabil al unui băiețel care și-a amintit cum a murit în al II-lea Război Mondial, fiind pilot de avion. Deja vu sau reîncarnare?

James-Leiniger-reincarnare-pilot

Un băiețel din Louisiana, SUA, pe nume James Leininger, iubea avioanele de jucărie. Micuțul părea sa aibă o atracție către meseria de pilot, încă de la vârsta de doi ani, atunci când s-a întâmplat ceva inexplicabil.

Băiețelul a început sa aibă coșmaruri cu o prăbușire oribila de avion. Nu bănuia nimeni ca ar putea fi vorba despre niște amintiri din viata anterioara. Coșmarurile au devenit din ce in ce mai clare pentru copil. Acesta striga în timpul somnului, lovind cu mâinile si picioarele in aer.

„Avion in flacari! Avion prabusit! «Micutul» nu poate sa iasa!” –  a strigat James intr-o noapte. Acesta a fost momentul in care Bruce, tatal copilului, a început sa facă cercetări.

Un alt episod care i-a determinat pe părinti să creadă că fiul lor a fost aviator într-o viata anterioară a fost atunci când, la vârsta de 3 ani, într-o filmare, James poate fi văzut înconjurând un avion ca şi cum ar face o verificare înainte de zbor. Asemeni unui pilot profesionist. Desenele făcute de el erau cu avioane în flăcări, deși la acea vârstă nici măcar nu știa să-şi scrie numele.

„De la doi ani avea coșmaruri ca este împuscat într-un avion de război. Treceam pe lângă camera lui si-l auzeam țipând: «Avion la pământ, foc, nu pot iesi!». Când l-am întrebat despre ce este vorba mi-a răspuns ca japonezii au tras in avionul lui”, a povestit Andrea, mama copilului.

La vârsta de 22 de luni, James a mers împreuna cu părintii sai la Muzeul Zborului din Dallas. La vederea avioanelor din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, James a încremenit. In cele din urma, familia a fost nevoita sa părăsească muzeul.

Consiliat de un specialist despre reîncarnare, James Leininger a început să dea detalii extraordinare despre viata de pilot. James le-a spus părinților săi că avionul lui a fost lovit de japonezi şi s-a prăbușit. James i-a spus tatălui său că zbura pe un avion Corsair, iar apoi i-a spus: „Făceau pană de cauciuc mai tot timpul”. Istoricii şi piloții au fost de acord că pneurile avionului aveau de cele mai multe ori de suferit la aterizare. Micuțul a mai pomenit numele vasului de pe care decola (portavionul Natoma Bay),  folosit in Batalia de la Iwo Jima, din 1ebruarie – 26 martie 1945, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. El a dat si numele unui coleg, Jack Larson, lucruri pe care nu le-ar fi putut afla din documentare. La o simplă verificare, acestea s-au dovedit a fi adevărate. Mai mult, băiatul a mai dat câteva detalii despre cum a fost lovit avionul său, detalii care corespundeau 100% cu adevărul istoric.

A aflat apoi despre James Huston, un tanar pilot din Pennsylvania, care a murit in acea lupta. Porecla lui James Huston era „Micutul”, asa cum striga si James Leininger in cosmarurile sale. Coincidenta si mai mare face ca si pilotul si copilul sa fie numiti „James”.

Pe data de 3 martie 1945, avionul lui James Huston s-a prăbușit exact asa cum a descris copilul: a fost lovit in motor, ulterior cuprins de flăcări, prăbușindu-se in apa, unde s-a scufundat rapid.

Bruce si Andrea Leininger, parintii copilului, au declarat pentru „Daily Telegraph” ca la început au fost sceptici. Le venea greu sa creadă ca micuțul lor James ar putea avea amintiri din viata anterioara sau ar fi reincarnarea unei alte persoane. Fiind creștini convinși, reincarnarea nu era un subiect comun pentru ei. Mai mult decât atât, se gândeau ca in momentul in care vor face publice aceste informații, James ar putea fi subiect de glume.

Studii privind cazul lui James Leininger

Cazul lui James Leiniger a fost subiectul mai multor studii, insa nu s-a găsit o explicație pentru bizarul fenomen. Este extrem de greu de înțeles cum un copil cu o vârsta atât de frageda sa aibă amintiri atât de detaliate cu experiențe pe care nu avea cum sa le cunoască.

Au fost verificate peste 2500 de cazuri in care oamenii afirma ca au amintiri extrem de clare din viețile altor persoane. Știința încă nu oferă toate explicațiile in ceea ce privește legătura dintre spațiu si timp.

Ar putea exista un mecanism, undeva intre viata si moarte, care sa permită conservarea amintirilor unei persoane care se zbate in anumite circumstanțe. Intensitatea acestor senzații ar putea face ca energia emanata si starea de conștienta sa fie capturate cumva intr-o fuziune spatiu-timp.

Aceste amintiri blocate, ar putea deveni disponibile unei ființe in momentul nașterii. Nu in sensul unei reincarnări, ci in sensul unei transmutații, conform Psychology Today.

70% din populaţia lumii a trecut prin cel puţin un moment de deja vu. Psihanaliştii sunt de părere că experienţa deja vu are legătură cu amintirile din altă viaţă. Aceştia atribuie această senzaţie unui „scurtcircuit” la nivelul creierului, care determină creierul să confunde prezentul cu trecutul. Biserica exclude existenţa fenomenului de „deja vu”. 

 

Surse selective: libertatea.rocespun.eu, https://stiinta-mister.ro

Comentariile nu sunt permise.