VORBELE SPIRITUALE

peisaj-de-iarna-1
 
Foarte mulți sunt amatori de Vorbe. Vorbe spirituale, vorbe poleite, vorbe învârtite. Articole, povești, conferințe, prin care își pun mintea să înțeleagă spiritul.
Dar singura realitate este natura energetică a spiritului, care nu se află în domeniul vorbelor, în domeniul minții.
 
Vorbele sunt căutate de minte. Tot ceea ce este trăit în spațiul minții, este steril pentru că este un mediu energetic care nu se combină cu mediul energetic al spiritului. Sunt complet distincte, tangențiale. (Tangențiale pentru că așa face mintea sa fie, este modul de agățare al atenției care instinctiv și natural merge spre spirit, iar în drumul spre spirit o agață mintea care este prin preajmă mereu la pândă, cu vorbe și vrăjeli. Aici este punctul de antrenament, a nu lăsa atenția agățată de minte ci a o lasă să alunece natural spre spirit.)
 
Pentru a ajunge o vorbă a minții în spirit, este nevoie ca acea vorbă prin valoarea de adevăr să produca o aprindere de lumină în spiritul care o recunoaște în simțire ca experiență autentică. Atunci este străpuns mediul minții și trece acea vorbă ca experiență în spirit. Spiritul nu trăiește vorba spusă ci simțirea asociată ei, încât vorbele sunt sărace în exprimarea simțirii spiritului, mai degrabă acea vorbă trezește amintirea experienței autentice în spirit, îl trezește.
 
Ceea ce este trăit în minte este imaginar și nu produce reacție în spirit. De aceea rămâne ceva steril.
 
Domeniul minții este creator și înmagazinator de imaginar, domeniul spiritului este simțire pură fără vorbe.
 
Orice creștere spirituală se bazează numai pe experientele trăite în spirit. Reîncarnarea în vieți este pentru spirit, pentru a trăi și acumula experiențe din care se trezește, se întărește, se iluminează.
 
Dacă vorbele nu devin o experiență a spiritului, dacă nu le vezi în tine pragmatice și trezind la a experimenta spiritul, ele se transformă în modele ale minții.
Mintea este exersată la a oferi modele de a fi, de a trăi, de a gândi, simți, persoanei. Spiritul nu este persoana cu modele. Nu are nevoie.
 
Când asculți vorbe spirituale, mintea evaluează comparativ cu ce a cunoscut deja. Din tot ce a acumulat va mixa și obține cel mai bun model spiritual după care să funcționezi, după care să funcționeze persoana ta, nu spiritul.
Va invalida modelele învechite pentru că acum apreciază modele noi de vorbe spirituale care îl liniștesc și simte că îi fac bine. Cui îi fac bine? Minții, nu ție ca spirit ! Lumea este în căutare de vorbe spirituale care să le calmeze mintea. Dar nu ajung să fie în acest caz experiență de spirit, iluminare în spirit.
 
Mintea este nebună, în timp ce în fiecare dintre noi spiritul, martor, stă retras în spate, calm și tace. El știe tot în orice moment și tace calm. Așa suntem toți! De ce nu ajungem la spirit? Pentru că trebuie să trecem de minte, de prinderea atenției în ea. Trebuie să ne eliberăm atenția asupra minții, ajungem la câmpul de tăcere și îl el găsim martorul tăcut, surâzător, liniștit, știind totul fără vorbe, ci simțind. Acela ești TU, cel adevărat și ști asta cu toată ființa ta.
Nu ai nevoie de vorbe și nu ai nevoie de nimeni care să îți confirme că ești TU cel ce simte :))) ce nonsens drăguț !
 
Nici o evoluție nu este posibilă dacă nu ajungem la tăcerea spiritului și simțirea lui.
 
Fii curios și caută-ți tăcerea. Stai cu tine în tine și vezi cum este.
 
E.V.

Comentariile nu sunt permise.