Începutul Erei Vărsătorului

Aparitia-vietii-pe-Terra-1170x644
Articol de Mark Lerner
 
[ Nota autorului : Aceasta este reeditată și actualizată din versiunea tipărită din 1998 a revistei Welcome to Planet Earth . Vă mulțumim feedback-ul, ideile și opiniile.]
Aproape de sfârșitul anului 1961, unii astrologi din India au început să prezice „sfârșitul lumii”. De ce? Ei au indicat o conjuncție rară de 7 corpuri solare sistemice în Vărsător care ar avea loc în perioada 3-5 februarie 1962 în semnul Vărsătorului. În acea perioadă – folosind zodiacul occidental, tropical – ar exista o Eclipsă Solară Totală la mijlocul Vărsătorului (un punct de putere în zodie), plus cele cinci planete tradiționale astrologice (Mercur, Venus, Marte, Jupiter și Saturn) ar fi, de asemenea, în Vărsător și grupat în jurul Eclipsei totale de solar.
 
Ei bine, lumea nu s-a încheiat (deși opt luni mai târziu, Criza rachetelor cubaneze aproape că ne-a dus în pragul catastrofei globale!). În schimb, a început o agitare a schimbărilor politice, sociale, religioase, economice, științifice, artistice, muzicale, culturale și educaționale, revolte și revoluții care au eșuat planeta noastră. La începutul lunii februarie 1962, alinierea rară a corpurilor cerești a declanșat ceva în interiorul umanității – și chiar melodia „Age of Vărsător” a devenit un fel de imn pentru posibilitatea unei renașteri în societatea umană la nivel mondial.
 
[ Notă: Președintele John F. Kennedy, aflat la putere în timpul acestei Eclipse totale de soare, a fost o figură tinerească, vizionară și electrizantă pentru America și o mare parte a lumii. Prin urmare, nu veți fi surprinși să aflați că s-a născut pe 29 mai 1917 – ziua unei stații Uranus (oprire) la 23+ Vărsător! A fost cu siguranță un ambasador revoluționar al planetei Uranus, care a stârnit atâta schimbare în țara noastră și pe toată planeta Pământ. În plus, Mercur era nemișcat la data nașterii sale, planeta conducătoare a Gemenilor săi cu însemn de Soare. Gradul său solar (7+ Gemeni) a catalizat triplurile uniunilor Neptun-Pluton din 1891-1892 (la 8-9 Gemeni) – care a făcut parte dintr-un ciclu de 492 de ani de istorie umană și evoluție globală. Cel mai remarcabil, Soarele său a fost împreună Uranus natal din America (8+ Gemeni) din 4 iulie 1776. Una dintre cele mai mari realizări ale sale a fost negocierea unui tratat limitat de interzicere a testelor nucleare în iulie 1963 pentru protejarea atmosferică (echivalent cu Mercur, Uranus, Gemeni și Vărsător – semne aeriene) testarea armelor atomice de către America, Marea Britanie și Uniunea Sovietică.
De asemenea, el a prezidat americanii care intră în spațiul exterior (Uranus reglementează aviația și călătoriile în spațiu) cu astronauții inițiali „Mercur” și a sunat la Congres pentru ca noi să debarcăm un om pe Lună înainte de sfârșitul anilor 1960 – îndeplinit în iulie 20, 1969 la ora exactă a uniunii Jupiter-Uranus! La asasinarea lui JFK la Dallas, la 22 noiembrie 1963, Vărsătorul se ridica atât cu Luna cât și cu Saturn în acel semn al zodiacului. Acest semn în creștere la moartea sa a fost un indiciu celest al misiunii sale pe Pământ ca figură supremă a Uranusului. 
Am simțit de mult timp nevoia de a ajuta să răspund la una dintre întrebările cheie pe care astrologii le pun: Când începe epoca acvariană, a Vărsătorului? Astrologii apreciați și-au dat părerile timp de zeci de ani, iar o parte din timpuri variază de la sfârșitul anilor 1900 până la anul 2500 și nu numai.
 
Cu toate acestea, cei mai mulți astrologi s-au concentrat pe sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI ca fiind probabile „plutoniere” pentru începutul deplin al unei noi epoci care durează aproximativ 2.160 de ani. Marele astrolog Dane Rudhyar a dat o estimare a anului 2060 ca lansare a Vârstei Vărsătorului și el a explicat în profunzime de ce acea perioadă părea semnificativă.
 
Acum aș dori să studiați și să meditați pe lista celor 7 cicluri planetare majore și / sau conjuncții care vor energiza cel de-al 11-lea semn al zodiacului – Vărsător – de acum până în 2087. Uranus în Vărsător – 1996-2003 și 2079-2087. Neptun în Vărsător – 1998-2012. Chiron în Vărsător – 2006-2011 și 2056-2061. Jupiter conjunct Neptune – 2009. Jupiter conjunct Saturn – 2020 și 2080. Pluton în Vărsător – 2024-2044. Jupiter conjunct Pluto – 2033.
 
Trebuie să ne dăm seama că o vârstă care durează 2.160 de ani nu începe într-o zi, într-un an sau chiar într-un deceniu! Maestrul tibetan DK – care discută acest concept prin intermediul canalului său Alice A. Bailey în Esoteric Astrology (Lucis Publishing Company) – chiar a sugerat că „timpul de schimb” între vârste ar putea fi estimat la 500 de ani (o perioadă de timp generoasă, contabilă pentru deplasarea în și în afara vastei vibrații și energii cosmice).
 
Odată cu creșterea tehnologiei computerizate, a sateliților, a fibrelor optice, a comunicațiilor instantanee și a World Wide Web, am putea fi sub falsa impresie că veacul Vărsător este cu siguranță aici în cele din urmă. Cu toate acestea, situația mondială este încă gravă. Bombele nucleare ne pot distruge civilizația. Așa-numita criză din Orientul Mijlociu – care ar putea duce la un Armageddon în vechea „Țară Sfântă” – a avut loc de la întemeierea turbulentă a Israelului în mai 1948. Chiar și Uranus – planeta revoluționară, conducătoare a Vărsătorului – – creează strâmtorare în America, întrucât înfruntă conjuncția noastră natală Lună-Pallas pe parcursul anului 2002. Aceeași Uranus, în vârful Vărsătorului, în tranzit, face scurtcircuite potențiale relații de pace între israelieni și palestinieni, în timp ce se opune direct Israelului ” s natal Marte (planeta tradițională de război) la 28+ Leo. Acest lucru se întâmplă la nivelurile albe-calde în 2002 și se va întâmpla în toamna anului 2003. Imaginea financiară globală este complet neplăcută și, de asemenea, complet nedreaptă pentru miliarde de oameni. Este posibil să distrugem și Pământul cu combustibili fosili și să creăm un „efect de seră” care se va simți intens în deceniile următoare.
 
[ Notă despre Israel și Uranus: Știați că atunci când Uranus a fost descoperit la 13 martie 1781 de Sir William Herschel în Bath, Anglia, acesta a fost situat la 24 de grade și 27 de minute de Gemeni? Acest grad va rezona pentru totdeauna ca o plasare în zodiacul revoluției extraordinare, schimbărilor, undelor de șoc, incertitudinii, revelațiilor, instabilității și exploziilor asemănătoare fulgerului. Când Israelul a fost fondat ca stat la 14 mai 1948, Uranus a revenit exact la locul de descoperire (24+ Gemeni!), După ce a făcut două runde complete de 3/4 ani prin zodiac! Astfel, Israelul este un praf de energie uraniană și acest fapt dezvăluie motivul pentru care este un astfel de „fulger” pentru conflagrația planetară. Deoarece America a câștigat războiul său revoluționar împotriva englezilor în 1781 (anul descoperirii lui Uranus), America și Israel sunt direct legate prin Uranus. Și într-o întorsătură bizară a soartei, se dovedește că descoperitorul Uranus (Sir William Herschel) a trăit o viață arhetipală Uranus de 83 3/4 ani. Când a murit, Uranus era exact acolo unde era când s-a născut.]
 
Umanitatea are un drum lung de parcurs înainte de a intra cu adevărat într-o „New Age”. De aceea, am selectat ideea unui ciclu de timp „de 90 de ani” – începând cu tranzitul actual Uranus de 7 ani din Vărsător (1996-2003) și terminând cu următorul tranzit Uranus de 7 ani în Vărsător (2079-2087 ) ca markeri „bookend” pentru răsăritul total al epocii Vărsătorului. În această perioadă a DOUĂ cicluri Uranus-în-Vărsător, vom experimenta Neptun și Pluton în Vărsător pentru perioade îndelungate, Chiron în Vărsător de două ori, uniunea Jupiter-Neptun și Jupiter-Pluton în Vărsător și două conjuncții Jupiter-Saturn foarte profunde în Varsator.
 
Și mie mi se pare că prima uniune Jupiter-Saturn în Vărsător – din 1405 d.Hr.! – cea din 21 decembrie 2020 poate reflecta cu adevărat o naștere majoră a energiilor din epoca Aquarian. De ce? Pentru că atunci când tot acest impuls Vărsătorian ajunge în Jupiter și Saturn (cele mai mari două planete ale sistemului solar), societatea umană începe cu adevărat să se schimbe!
 
De multe ori uităm acest lucru în studiul nostru de astrologie și în special prin acordarea noastră de planetele exterioare, Chiron și asteroizi. În astrologia antică și medievală, greutatea și semnificația lui Jupiter și Saturn în cultura umană nu au fost niciodată îndoite. Asta se datora, în parte, faptului că erau planetele cele mai exterioare – înainte de descoperirea lui Uranus, Neptun, Pluto și Chiron. Dar, literalmente, întregul nostru sistem solar ține împreună – astronomic, fizic și științific – din cauza principiilor și puterilor de ordonare exercitate de Jupiter și Saturn asupra întregului sistem de planete.
 
Marea unire Jupiter-Saturn din 21 decembrie 2020 nu are loc doar la 0+ Vărsător (ușa către Vărsător), dar începe și o perioadă de 180-200 + ani de conjuncții Jupiter-Saturn în elementul „aer”. Prin urmare, această diagramă este o diagramă „Marea mutație” în elementul aer (gândire; intuiție; minte superioară; educație; comunicare; călătorii aeriene; invenții; revoluție).
Apoi, în 2080 (14 martie a acelui an), Jupiter și Saturn se vor întâlni din nou – la 11+ Vărsător – cu Uranus la 4+ Vărsător! A avea Jupiter, Saturn și Uranus toate în Vărsător – în timpul unei uniuni precise Jupiter-Saturn – este extrem de semnificativ și acest lucru nu s-a produs la începutul lunii februarie 1962, când am avut rare alinierea a 7 corpuri planetare în Vărsător. [Uranus era atunci la sfârșitul lui Leu.]
 
Înainte de a încheia această dată, rețineți, de asemenea, că în timpul unirii Jupiter-Saturn din 2020, Venus la 7+ Săgetător va sta exact pe vârful Ascendentului SUA! O ocazie excelentă pentru națiunea noastră de a acapara imaginația lumii și de a ajuta la aprinderea unui ciclu de peste 60 de ani de aventuri din Vârsta Vărsătorului pentru întreaga umanitate.
 
Ne vom ridica la această ocazie ca specie în următorii 90 de ani și vom ajuta să facem Pământul pe planeta sacră, în care este destinată să fie sau vom face diferențele noastre mărunte și îndemnurile negative, lacomi, egoiste și excesiv de materialiste să se mențină – creând haos în masă , distrugere nucleară și catastrofe ecologice și de sănătate la nivel mondial?
 
Într-un articol viitor, vom analiza mai profund ciclurile din Vârsta Vărsătorului – mai ales mișcarea lui Pluto în acest semn din 2024-2044. Pentru moment, începem doar să gustăm potențialul Vârstei Vărsătorilor. Gândiți-vă literalmente la un viitor apropiat al telepatiei mentale, călătoriei în timp (poate prin intuiție și „avioane superioare”), contacte cu ET-uri, clarviziune, clarviziune, viață trecută și chiar viață viitoare „amintesc,„ mari progrese în medicină, știință , tehnologie și protecția mediului. Există o perioadă de timp – poate până la 9 decenii (asemănător cu un ciclu de sarcină de 9 luni) – pentru a naște ceva real.
 
Drepturi de autor 1998-2002 de Mark Lerner.
 
Toate drepturile rezervate.
 
[Mark Lerner este editorul revistei Welcome to Planet Earth și Planet Earth Astrology Online. Vă rugăm să-i scrieți la adresa PO Box 12007, Eugene OR 97440 sau prin e-mail la Markgobear@aol.com ]
 
Sursa: http://greatbear.mcn.org/aquar.htmhttp://greatbear.mcn.org/aquar.htm

Comentariile nu sunt permise.