Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a recomandat exercițiile yoga împotriva noului coronavirus

ZjlmMjA0YzY3N2I2Nzk2NjQ1NTA0NDJlNjczYmM2Yw==.thumb

 

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a recomandat exercițiile yoga împotriva noului coronavirus deoarece acestea contribuie la construirea unui „scut” imunitar împotriva virusului, scrie Agerpres, citând AFP.

„Ştim cu toţii că până acum nimeni în lume nu a reuşit să dezvolte un vaccin împotriva COVID-19”, a declarat liderul indian într-un videoclip publicat joi, cu câte va zile înainte de celebrarea, duminică, a Zilei Internaţionale Yoga.

„Acesta este motivul pentru care în prezent doar o imunitate puternică poate acţiona ca un scut protector sau o gardă de corp pentru noi şi pentru cei dragi (…) Yoga este un prieten fidel în construcţia acestui scut protector”, a continuat şeful guvernului indian în acest mesaj publicat pe canalul său de Youtube.

De la venirea sa la putere în 2014, acest naţionalist hindus a fost un fervent promotor al practicilor şi tratamentelor tradiţionale indiene, pe care le foloseşte în special ca instrumente de influenţă culturală în străinătate. El a obţinut de la Organizaţia Naţiunilor Unite declararea zilei de 21 iunie drept Ziua Internaţională Yoga.

„Yoga are un potenţial benefic pentru provocările psihice, fizice şi psihologice”, a precizat el.

Ministerul indian pentru Medicină Tradiţională a publicat recent o serie de sfaturi despre modul în care Ayurveda sau homeopatia tradiţională i-ar putea ajuta pe indieni să lupte împotriva noului coronavirus.

Numeroşi experţi medicali, inclusiv de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, consideră că nu există „dovezi ştiinţifice că aceste remedii alternative pot preveni sau vindeca COVID-19”.

India este în prezent a patra ţară din lume în ceea ce priveşte numărul de infecţii cu noul coronavirus, cu 12.573 de decese la 380.532 de cazuri confirmate, potrivit statisticilor oficiale.

Editor: Cristina Iancu

 

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/premierul-uneia-dintre-cele-mai-afectate-tari-de-pandemie-recomanda-yoga-impotriva-covid-19-1325636

Comentariile nu sunt permise.